today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Σ.Ματαρέλα: Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την κοινωνική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία

Ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα αναφέρθηκε σήμερα στις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και στην αναγκαία αντίδραση από το σύνολο της κοινωνίας.

«Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την κοινωνική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι: ή θα οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία ή, αντιθέτως, θα ζήσουμε σε μια κοινωνία με περισσότερες ανισότητες», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.

«Για την καταπολέμηση του ιού χρειάζονται σοβαρότητα, θυσίες και ενότητα», πρόσθεσε ο Ματαρέλα, σύμφωνα με τον οποίο, η μελλοντικές εξελίξεις στην κοινωνική πραγματικότητα, σε μεγάλο βαθμό «θα εξαρτηθούν από το πόσες επενδύσεις θα γίνουν -αλλά και με ποιο τρόπο- στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας».

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα τόνισε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησε με το Ταμείο Ανάκαμψης ένα άλμα ποιότητας, βασιζόμενη στις ιδρυτικές της αξίες. Πάντα σε σχέση με την ευρωπαϊκή στήριξη των χωρών που επλήγησαν από την πανδημία κορωνοϊού, ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε με σαφήνεια ότι οι χρηματοδοτήσεις αυτές «είναι απαράδεκτο να επιβραδυνθούν ή να παρεμποδιστούν από εθνικές επιρροές που δεν ανήκουν στην εποχή μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ