today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ο Φάουτσι αποδέχθηκε την πρόταση Μπάιντεν να είναι ο επικεφαλής ιατρικός του σύμβουλος

Ο αμερικανός κορυφαίος λοιμωξιολόγος Αντονι Φάουτσι δήλωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να παραμείνει στην θέση του επικεφαλής ιατρικού συμβούλου, σε συνέντευξή του στο NBC. «Φυσικά. Του είπα επιτόπου “ναι” ».
Ο Αντονι Φάουτσι θα παραμείνει επίσης μέλος της ομάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο δρ Φάουτσι συμφωνεί με την ιδέα του Τζο Μπάιντεν να καλέσει κατά την ορκωμοσία του τους Αμερικανούς να δεσμευθούν ότι θα φορέσουν μάσκα για 100 ημέρες. «Το συζήτησα μαζί του και θεωρώ ότι είναι καλή ιδέα», είπε διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η ανάγκη για την χρήση της μάσκας θα περιορισθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο Αντονι Φάουτσι εξήγησε ότι η χθεσινή του δήλωση για την σπουδή την οποία επέδειξε η βρετανική ρυθμιστική αρχή εγκρίνοντας το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 αποτελούσε αντίδραση στην έπαρση με την οποία του απευθύνθηκε ο αυτάρεσκος δημοσιογράφος της βρετανικής τηλεόρασης.

«Ηταν του τύπου κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση με ένα βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό και το πρώτο πράγμα που λένε είναι “Αχά, σας νικήσαμε. Προλάβαμε τους Αμερικανούς”. Και του απάντησα αντιδρώντας σ΄αυτό.

Σκέφτομαι ότι μάλλον δεν έπρεπε να το κάνω», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών Υγείας.
«…εξήγησα στο BBC ότι αυτή η δήλωση παρουσιάσθηκε εκτός του πλαισίου της. Τώρα… οι Βρετανοί είναι καλοί. Ξέρουν τι κάνουν – εννοώ είναι πραγματικά επαγγελματίες, άρα δεν εννοούσα αυτό ακριβώς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ