Συρία: Βομβιστική επίθεση σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες υποστηριζόμενους από την Τουρκία

Φωτογραφία αρχείου - EPA/ΑΠΕ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε περιοχή που ελέγχεται από υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση αυτή, που έχει την έδρα της στη Βρετανία, πρόσθεσε πως στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν ένα σημείο ελέγχου της ανταρτικής οργάνωσης Αχράρ αλ-Σαρκίγια στο χωριό Μαμπρούκα στη βορειοδυτική συριακή επαρχία αλ-Χασάκα.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά από την έκρηξη, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Ο Γιουσέφ Χαμούντ, εκπρόσωπος της ανταρτικής οργάνωσης Συριακός Εθνικός Στρατός, που είναι σύμμαχος της Τουρκίας, δήλωσε πως το αυτοκίνητο είχε εντοπισθεί από την οργάνωσή του πριν εκραγεί.

«Ενώ οι δυνάμεις μας προσπαθούσαν να το εξουδετερώσουν, το αυτοκίνητο εξερράγη και προκάλεσε θύματα», δήλωσε στο Γερμανικό πρακτορείο χωρίς να κάνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Παρόμοιες επιθέσεις σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα σε περιοχές που ελέγχονται από τις τουρκικές δυνάμεις και αντάρτες υποστηριζόμενους από την Τουρκία. Οι τελευταίοι τις αποδίδουν σε οργάνωση των Κούρδων της Συρίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Δύο βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στη βόρεια Συρία έπειτα από συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους και αντάρτες υποστηριζόμενους από την Τουρκία.

Ο Συριακός Εθνικός Στρατός κατηγόρησε για τις επιθεσεις αυτές τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, τις οποίες η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και κλάδο του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι δυνάμεις των Κούρδων εκδιώχθηκαν από τμήματα της βόρειας Συρίας πέρυσι, αφού η Τουρκία πραγματοποίησε επίθεση στην περιοχή.