today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Πρόστιμα πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ και λουκέτα σε επιχειρήσεις για παράβαση των μέτρων του lockdown

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.546.677 ευρώ και 15ήμερο λουκέτο σε οκτώ επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και σε οίκο ανοχής, είναι το αποτέλεσμα των ελέγχων των αρμόδιων αρχών για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων του lockdown το τριήμερο 20-22 Νοεμβρίου.Το διάστημα αυτό διενεργήθηκαν συνολικά 188.642 έλεγχοι και καταγράφηκαν 5.121 περιπτώσεις παράβασης.

Το 72,9% των περιπτώσεων αφορούσε παραβάσεις περιορισμού κίνησης (μη αποστολή sms, αδικαιολόγητη μετακίνηση μετά τις 21:00 κ.λπ.), ενώ 24,7% σε μη χρήση μάσκας.

Δεν έλειψαν και οι παραβάσεις και από πλευράς επαγγελματιών κυρίως εξαιτίας μη τήρησης των μέτρων αναστολής ή ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου τους.

Στον οίκο ανοχής επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ καθώς λειτουργούσε ενώ θα έπρεπε να ήταν κλειστός και άλλα 3.000 ευρώ στην υπεύθυνη διαχείρισης.

Σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, χαρακτηριστικές είναι και οι εξής περιπτώσεις:

Σε πέντε παραγωγούς- επαγγελματίες πωλητές οργανωμένων λαϊκών αγορών επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 7.500 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή δραστηριότητας, καθώς δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις οι πάγκοι τους.

Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, επιβλήθηκε σε ένα γυμναστήριο στη Περιφέρεια Αττικής, επειδή λειτουργούσε παρά την αναστολή λειτουργίας του κλάδου του.

Αναστολή λειτουργίας σε τρία καταστήματα για 15 ημέρες για μη τήρηση της προβλεπόμενης αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας.

Πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ σε έναν διοργανωτή πολιτιστικής εκδήλωσης και στα συμμετέχοντα άτομα για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων ενώ υπάρχει απαγόρευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ