today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βουλγαρία: Πέθανε από κορωνοϊό ο γενικός διευθυντής του Πρακτορείου Ειδήσεων ΒΤΑ

Απεβίωσε, σε ηλικία 67 ετών, ο γενικός διευθυντής του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΒΤΑ) Μαξίμ Μίντσεφ. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (ΕΑΝΑ), ο Μ. Μίντσεφ πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, λόγω του κορωνοϊού. Ο Μ. Μίντσεφ ήταν επικεφαλής του ΒΤΑ τα τελευταία 17 έτη.

Ο Μ. Μίντσεφ γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1953 στη Σόφια, και σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Lviv.

Εργάστηκε – μεταξύ άλλων – στη Βουλγαρική Ραδιοφωνία και το Ραδιόφωνο Ελεύθερη Ευρώπη (Radio Free Europe). Στη μακρά σταδιοδρομία του έλαβε πολλές συνεντεύξεις από παγκόσμιους ηγέτες.

Ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα διευθυντή του ΒΤΑ το 2003, ενώ κατείχε πολλές σημαντικές θέσεις όπως του προέδρου της Ένωσης Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων (ΑΒΝΑ), του γενικού γραμματέα του Παγκοσμίου Κογκρέσου Πρακτορείων Ειδήσεων, και του προέδρου Ένωσης Εθνικών Πρακτορείων Ειδήσεων Ευξείνου Πόντου (BSANNA).

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, τονίζοντας πως επρόκειτο για έναν “αξιοσέβαστο δημοσιογράφο με μακρά επαγγελματική εμπειρία”.

Για μια μεγάλη απώλεια ενός ταλαντούχου δημοσιογράφου, ειλικρινούς ανθρώπου και αληθινού φίλου, έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης του βουλγαρικού κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Βέζντι Ρασίντοφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ