today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων σε πολλές πόλεις

Πολλές διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας έγιναν σήμερα στη Γερμανία με την αστυνομία, σε μία περίπτωση, να κάνει χρήση νερού υπό πίεση για να διαλύσει μια μικρή αντιδιαδήλωση.

Στη Φραγκφούρτη, περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ομάδας Querdenker («Ελεύθερα σκεπτόμενος»), που τους τελευταίους μήνες έχει οργανώσει πολλές διαδηλώσεις ενάντια στα περιοριστικά μέτρα. Την ίδια ώρα συγκεντρώθηκαν και περίπου 200 αντιδιαδηλωτές, μέλη αντιρατσιστικών κινημάτων, οι οποίοι κρατούσαν ένα πανό με το σύνθημα «Κάτω η δεξιά».

Η αστυνομία εκτόξευσε νερό υπό πίεση για να διαλύσει τη δεύτερη διαδήλωση, που δεν είχε λάβει άδεια από τις αρχές, σε αντίθεση με την πρώτη.

Στη Ρατισβόνη της Βαυαρίας, 700 άτομα, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, διαδήλωσαν κατά της χρήσης μάσκας και του κλεισίματος των μπαρ και των εστιατορίων. Δεν αναφέρθηκαν επεισόδια.

Κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες και για αύριο σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, όπως στο Λίνταου και το Ερλάνγκεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ