today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ο Κ. Μπακογιάννης παρουσίασε τις δράσεις του Δ.Αθηναίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώθηκε από τη «Σύμπραξη για Υγιείς Πόλεις» με την υποστήριξη του οργανισμού “Bloomberg Philanthropies” και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τον ρόλο των πόλεων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού για ένα πιο υγιές μέλλον, έλαβε μέρος ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο επικεφαλής του “Bloomberg Philanthropies” Kelly Henning, επισημαίνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «επελέγη να μιλήσει για το θέμα αυτό λόγω του θετικού τρόπου με τον οποίο ανταποκρίθηκε ο δήμος Αθηναίων όλο το προηγούμενο διάστημα στην πανδημία».

Ο κ. Μπακογιάννης στην παρέμβασή του ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που πήρε κατά το προηγούμενο διάστημα και ενισχύει σημαντικά σήμερα ο Δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι η στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων είναι στην πρώτη γραμμή των δράσεων που υλοποίησε και υλοποιεί.

«Για εμάς προτεραιότητα ήταν και είναι οι λιγότερο τυχεροί, αυτοί που δεν έχουν φωνή, αυτοί που νιώθουν “αόρατοι” στο κέντρο της πόλης. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της πανδημίας στη χώρα μας, η δημοτική Αρχή έχει αναλάβει δράση για την ανταπόκριση στις ανάγκες που δημιούργησε ο κορονοϊός και την ενίσχυση των πιο ευάλωτων και ευπαθών ανθρώπων» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων της Σύμπραξης Υγιών Πόλεων, όπως ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο ιδρυτής του Οργανισμού Bloomberg Philanthropies και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Mike Bloomberg, ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Vital Strategies, José Luis Castro και άλλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ