today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Δανία: Ρεκόρ με 1.000 νέα κρούσματα την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων περιορισμών

Την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, η Δανία κατέγραψε σήμερα 1.056 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ και πρώτη φορά που η χώρα ξεπερνά τις 1.000 μολύνσεις εντός 24 ωρών.

«Αναμένουμε να δούμε την επίδοση των μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ σήμερα και την Πέμπτη», δήλωσε ο διευθυντής της υγειονομικής αρχής, Σόρεν Μπρόστρομ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μία ώρα μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων.

Στο σκανδιναβικό βασίλειο των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων, η πώληση αλκοόλ θα απαγορεύεται από σήμερα το βράδυ μετά τις 22:00 καθώς και οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Επιπλέον, μόνο οι ταξιδιώτες με αρνητικό τεστ εντός 72 ωρών θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα, αν προέρχονται από χώρες που κρίνονται ότι βρίσκονται «σε κίνδυνο».

Από την Πέμπτη, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιες συγκοινωνίες, μπαρ και εστιατόρια θα επεκταθεί σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, προκειμένου να επιβραδυνθεί η ταχεία εξάπλωση της νόσου.

Πριν επτά ημέρες, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κυμαινόταν σε 450 και αυξήθηκε σε 945 χθες Κυριακή, αριθμός που η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν χαρακτήρισε «πολύ υψηλό» σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Συνολικά, η Δανία (εκτός της Γροιλανδίας και των Νήσων Φερόε) έχει καταγράψει 41.412 μολύνσεις και 708 θανάτους, με την χώρα να συγκαταλέγεται σε εκείνες στην Ευρώπη που έχουν διαχειριστεί καλά την πανδημία.

«Η Δανία ήταν τυχερή που δεν είχε σημαντικά μεγάλη θνησιμότητα, εκτός από ένα μικρό χρονικό διάστημα τον Μάρτιο», δήλωσε ο επιδημιολόγος Κάρε Μόλμπακ, αξιωματούχος της Αρχής Ελέγχου Λοιμωδών Νόσων (ISS).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ