Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία. “Θρίλερ” με το Oruc Reis

95
ΑΠΕ

Συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία καθώς το Oruc Reis πλέει στα όρια της παράνομης τουρκικής NAVTEX πλησιάζοντας το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρέθηκε να πλέει λίγο πιο πάνω από τα 12 μίλια από τη νήσο Στρογγύλη, ενώ βρισκόταν στα 14 μίλια νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, προκαλώντας για μία ακόμη φορά τη χώρα μας και την Ευρώπη.

Το πλοίο παραμένει στην περιοχή και πλέει με ταχύτητα 4,4 ναυτικών κόμβων, μόλις 18 μίλια νοτιοανατολικά του ακριτικού νησιού και το συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά και τα βοηθητικά του Ataman και Cengiz Han.

Την πορεία του Oruc Reis σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παρακολουθεί συνεχώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Χθες η Τουρκία με χάρτη διεκδικούσε το μισό Αιγαίο με τον υπουργό Μεταφορών, Αντιλ Καραϊσμαΐλογλου, να υποστηρίζει ότι η χώρα του επέκτεινε τις περιοχές έρευνας και διάσωσης «για να καλύπτει τις περιοχές στις οποίες πραγματοποιούν έρευνες τα πλοία μας στην ανατολική Μεσόγειο». Άμεση ήταν η απάντηση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Επεκτείναμε την περιοχή ευθύνης αναζήτησης και διάσωσης στην Γαλάζια Πατρίδα μας για να συμπεριλάβουμε τις περιοχές αναζήτησης των εθνικών μας πλοίων που λειτουργούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλή τύχη στη χώρα μας στο νέο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης», αναφέρει ο Τούρκος υπουργός μεταφορών στην ανάρτησή του.