today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Ο ΣΥΔΕΣΥΣ έβγαλε… χρυσό από τα απόβλητα

Ο ΣΥΔΕΣΥΣ (Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών), ο φορέας που οργανώνει, συντονίζει και προωθεί την εναλλακτική διαχείριση όλων των αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας κέρδισε το Χρυσό στα Environmental Awards 2020 για την Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων / Integrated waste management.

Με οργανωμένη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια, προβάλλει σε  πανελλαδικό επίπεδο όλες εκείνες τις ενέργειες που αφορούν στη διαδικασία της συλλογής, μεταφοράς, προσωρινής αποθήκευσης και τελικής διάθεσης (ανακύκλωσης) των χρησιμοποιημένων συσσωρευτών (μολύβδου -οξέως,   νικελίου-καδμίου, νικελίου υδριδίου του μετάλλου και ιόντων- λιθίου). Γι’ αυτό, παραμένει το μόνο αναγνωρισμένο και αξιόπιστο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.

Το ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ Α.Ε. κατά τη δεκαπενταετή και πλέον λειτουργία του, αποτελεί το πρώτο Σύστημα με έγκριση από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών μολύβδου-οξέος και νικελίου-καδμίου. Δημιούργησε την απαραίτητη εκείνη δομή για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την πρωτογενή αποθήκευση, τη μεταφορά σε δευτερογενείς χώρους αποθήκευσης ή και την απευθείας τελική διάθεση των ρευμάτων στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.

Και η φετινή βράβευση είναι απόδειξη του μεθοδικού, ουσιαστικού, αθόρυβου και στρατηγικά μελετημένου έργου που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ