today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Σλοβακία: Δεύτερο ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων και 11 νεκροί από τον κορωνοϊό

Η Σλοβακία κατέγραψε το δεύτερο ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς η χώρα δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Χθες 11 άνθρωποι πέθαναν από την νόσο COVID-19 –ο υψηλότερος αριθμός νεκρών που καταγράφεται μέσα σε ένα 24ωρο–ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο.

Έξι ακόμη θάνατοι σημειώθηκαν σήμερα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 88.

Η χώρα αυτή των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων είχε ένα από τους μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά ο αριθμός τους αυξήθηκε δραματικά αυτό τον μήνα.

Ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση έχει παραγγείλει 13 εκατομμύρια τεστ αντιγόνων, που παράγουν γρηγορότερα αποτελέσματα αλλά συχνά είναι λιγότερο αξιόπιστα από την ανίχνευση του κορωνοϊού με τη μοριακή μέθοδο Real Time PCR.

Την Πέμπτη, ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων έφθασε τα 2.000 για πρώτη φορά και χθες τα 1.968, τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό 24ωρου.

Η Σλοβακία αποφεύγει μια επανάληψη του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο, αλλά έχει απαγορεύσει την παρουσία πελατών σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, έχει διευρύνει την χρήση μάσκας, έχει επιβάλει την τηλεκπαίδευση στα Γυμνάσια, έχει περιορίσει τον επιτρεπόμενο αριθμό των προσώπων σε συναθροίσεις και έχει κλείσει ορισμένους δημόσιους χώρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ