today-is-a-good-day
16.1 C
Athens

ΗΠΑ: Eξ αποστάσεως, η Κ.Χάρις στις ακροάσεις για τον διορισμό της Ε.Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Η γερουσιαστής Κάμαλα Χάρις, που είναι υποψήφια για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ υπό τον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, θα λάβει μέρος εξ αποστάσεως στις ακροάσεις στη Γερουσία για την επικύρωση του διορισμού της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, σύμφωνα με το γραφείο της στη Γερουσία.

«Με δεδομένη την άρνηση των Ρεπουμπλικάνων, που είναι μέλη στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, να λάβουν μέτρα κοινής λογικής για την προστασία των μελών, των βοηθών, των εργαζόμενων στο κτιριακό συγκρότημα του Καπιτωλίου, αλλά και των μελών των ΜΜΕ, η γερουσιαστής Χάρις προγραμματίζει να λάβει μέρος τις ακροάσεις αυτής της εβδομάδας εξ αποστάσεως, από το γραφείο της στο κτίριο Χαρτ» δήλωσε χθες ένας εκπρόσωπος της γερουσιαστή των Δημοκρατικών, που εκλέγεται στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το POLITICO.

Οι ακροάσεις για την επικύρωση του διορισμού της Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα αρχίσουν σήμερα.

Οι γερουσιαστές Μάικ Λι (Ρεπουμπλικάνος από τη Γιούτα) και Τομ Τίλις (Ρεπουμπλικάνος από τη Βόρεια Καρολίνα) έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία, συμπεριλαμβανομένης της Χάρις, κάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα, τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης Λίντσεϊ Γκρέιαμ (Ρεπουμπλικάνο από τη Νότια Καρολίνα) να επιτρέψει στα μέλη της επιτροπής και το προσωπικό της να κάνουν διαγνωστικά τεστ για το νέο κορονοϊό πριν από την έναρξη των ακροάσεων για το διορισμό της Μπάρετ.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, ο Γκρέιαμ δεν έχει επιβάλει την εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων αναφορικά με την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ.

Από την πλευρά τους, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία υποστηρίζουν επίσης, πως έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τις ακροάσεις ασφαλείς από την έναρξη της έξαρσης των κρουσμάτων της COVID-19, δίνοντας την επιλογή στα μέλη του αναφερόμενου σώματος να λαμβάνουν μέρος εξ αποστάσεως.

Ο αριθμός του προσωπικού που θα λάβει μέρος στις ακροάσεις αυτής της εβδομάδας, θα είναι επίσης περιορισμένος.

Η συμμετοχή της Χάρις στις ακροάσεις αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Η Χάρις είναι γνωστή για το εισαγγελικό ύφος των ερωτήσεων που υποβάλλει, ενώ η ίδια έγινε ευρέως γνωστή το 2018, μετά τις σκληρές ερωτήσεις που υπέβαλε στον Μπρετ Κάβανο, στη διάρκεια των ακροάσεων για την επικύρωση του διορισμού του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και αναφορικά με την

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ