today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Euroleague: Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι αιωνίων του ΟΑΚΑ (78-71)

Στα κόκκινα βάφτηκε το πρώτο ελληνικό ντέρμπι της σεζόν στην Εuroleague, αφού ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 78-71. Στο ημίχρονο οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 44-35, ενώ η διαφορά δεν έπεσε ποτέ χαμηλότερα από το 64-60 του 33ου λεπτού.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και στο +15 στο πρώτο μέρος. Οι Χάρισον, Σπανούλης πέτυχαν τους κρισιμότερους πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο κορυφαίος της βραδιάς με 17 πόντους. Επαιξαν και οι ΜακΚίσικ 10, Ελις 5, Παπανικολάου 3, Τζένκινς 5, Σλούκας 6, Μάρτιν 8, Βεζένκοφ 9, Σπανούλης 8, Χάρισον 7. Από τον ΠαναθηναΪκό, ο νεοαποκτηθείς Σάικς πέρασε απαρατήρητος, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου (14) και ο Μάρκους Φόστερ (15) διακρίθηκαν. Οι Ογκαστ, Κασελάκης πέτυχαν από 7 πόντους, οι Σαντ-Ρόος, Ουάιτ από 5, ο Νέντοβιτς 9, ο Παπαγιάννης 6, ο Μπέντιλ 1 και ο Μήτογλου 2.

Ο Κώστας Σλούκας τραυματίστηκε από μία γονατιά αντιπάλου στο α’ ημίχρονο, αλλά επέστρεψε μετά την ανάπαυλα, όπως και ο Φόστερ του Παναθηναϊκού.

Οι δύο «αιώνιοι» έχουν πλέον από 1 νίκη και 1 ήττα. Oι ομάδες που ξεκίνησαν τη σεζόν με 2 νίκες εκτός του Παναθηναϊκού είναι η Βαλένθια (που χθες συνέτριψε εκτός έδρας τη Ρεάλ με 93-77), η Φενέρμπαχτσε και η Ζενίτ.

Τα «μεγαθήρια» Εφές και Ρεάλ, που οδηγούσαν την περυσινή κούρσα πριν την πανδημία, βρίσκονται ήδη στο 0-2. Στη μονομαχία των δύο Ελλήνων προπονητών Δημήτρη Ιτούδη και Γιάννη Σφαιρόπουλου, η ΤΣΣΚΑ νίκησε χθες τη Μακάμπι με 76-72 στη Μόσχα. Η Μπαρτσελόνα έχασε από τη Ζενίτ στη Ρωσία με 74-70.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ