today-is-a-good-day
19 C
Athens

Σλoβακία: Απαγορεύονται λειτουργίες, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Η Σλοβακία θα κηρύξει και πάλι κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εντός της εβδομάδας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι αρχές για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς, μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πιστεύω ότι έπρεπε να λάβουμε πολύ τολμηρές και ριζοσπαστικές αποφάσεις», είπε ο Μάτοβιτς μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται ότι θα εγκρίνει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των ειδικών, όλες οι αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και οι θρησκευτικές λειτουργίες θα απαγορευτούν από την 1η Οκτωβρίου. Οι γάμοι και οι κηδείες θα επιτρέπεται να τελούνται, μόνο εφόσον όλοι οι συμμετέχοντες αποδείξουν ότι υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ και βγήκαν αρνητικοί στην Covid-19.

Τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες θα κλείνουν στις 22.00. Όσοι άνθρωποι, μέλη διαφορετικών νοικοκυριών, θέλουν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων σε εξωτερικούς χώρους θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Η χρήση μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική στη Σλοβακία, μόνο σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει 9.343 μολύνσεις και 44 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Την περασμένη Παρασκευή ωστόσο αναφέρθηκαν 552 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ για μία ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ