today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ε.Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το ποσοστό του ΑΕΠ για την υγεία κατά περίπου 10%

Στον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Θοδωρή Σκυλακακη απάντησε με δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Χθες στη Βουλή ο κ. Σκυλακάκης και εγώ είχαμε μια… ευθεία και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Είπε ο κ. Σκυλακάκης ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μισές ΜΕΘ από τον ευρωπαϊκό Μ.Ο και μια ανοχύρωτη υγεία η οποία μάλιστα ήταν και σε χειρότερη κατάσταση από ότι την παραλάβαμε» ανέφερε ο ε. Τσακαλώτος και τόνισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 430 κλίνες ΜΕΘ και παρέδωσε 560, αύξηση 30%, μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες», ενώ «η ΝΔ πριν την πανδημία δεν άνοιξε ούτε μία!».

Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «κατά την διάρκεια της πανδημίας άνοιξε περίπου 200 κλίνες, πολλές όμως ήταν μετατροπές κλινών που ήδη λειτουργούσαν και όχι νέες», σημειώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση ο αριθμός είναι εξαιρετικά μικρός, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή ήταν η βασική δουλειά που είχε να κάνει».

«Ο κ. Μητσοτάκης χθες μίλησε για 1.000 ΜΕΘ αθροίζοντας και αυτές του ιδιωτικού τομέα. Η λεπτομέρεια είναι ότι αυτές υπήρχαν και πριν», συμπλήρωσε και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε «την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην υγεία».

«Αν αυτό ο κ. Σκυλακάκης το θεωρεί ανοχύρωτη υγεία. πραγματικά βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς», σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε «το ποσοστό του ΑΕΠ για την υγεία κατά περίπου 10%» και έκανε «10.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού». «Μπορεί να μας πει τις αντίστοιχες επιδόσεις της ΝΔ;», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ