today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι. Βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά

Τρεις συλλήψεις

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη, από χθες το απόγευμα, στην Αθήνα μετά τον εντοπισμό γιάφκας με εκρηκτικά στο Κουκάκι. Πριν από έναν χρόνο είχε νοικιαστεί η αποθήκη – γιάφκα στην οδό Αναστασίου Ζήνη 126 στο Κουκάκι, από τον ένα εκ των συλληφθέντων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Ειδικότερα, χθες, έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, όπου βρέθηκαν πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών (ζελατοδυναμίτιδα, πυροκροτητές και χρονοδιακόπτες), σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., στην αποθήκη έχουν βρεθεί μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, φίλου του πρώτου, συνελήφθη ο ίδιος και η φίλη του, ενώ βρέθηκαν δύο πιστόλια. Επίσης, υπάρχουν και ψηφιακά ευρήματα, τα οποία ερευνώνται μαζί με τα άλλα κατασχεθέντα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Διευκρινίζεται ότι οι συλληφθέντες, μέχρι στιγμής, δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε κάποια οργάνωση, παρά μόνο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς δεν έχουν βρεθεί στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται κυρίως προς την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους κάτι που να το επιβεβαιώνει.

Πραγματοποιούνται τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι η υπόθεση συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση που δρα στην Ελλάδα και αναζητούνται στοιχεία για την ταυτότητα της. Πάντως, η γιάφκα εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιείται για την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Σημειώνεται ότι, οι τρεις συλληφθέντες δεν κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση μέχρι στιγμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ