today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Το νέο Citroen C3 διαθέτει δυναμικό στυλ και προσφέρει περισσότερη άνεση

Το C3 είναι το best-seller στη γκάμα των μοντέλων της Citroen και βρίσκεται μεταξύ των πρώτων επιλογών στις προτιμήσεις των εταιρικών πελατών και όχι μόνο. Το μοντέλο που έδωσε νέα ώθηση στις πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας από το 2016, φαίνεται πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 750.000 ανθρώπων παγκοσμίως.

Στο νέο μοντέλο η εταιρεία επιδιώκει να τονώσει τη διάθεση των υποψήφιων αγοραστών για διαφοροποίηση, καθώς ο υποψήφιος πελάτης έχει περισσότερες επιλογές για εξατομίκευση, ενώ είναι περισσότερο άνετο.

Διαθέτει ξεχωριστή αισθητική και σχήμα, συνεχίζοντας να ταράζει τα νερά της αγοράς. Το δυναμικό στυλ του νέου μπροστινού μέρους έχει νέα εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED που το χαρακτηρίζουν. Το μοντέλο είναι εμπνευσμένο άμεσα από το πρωτότυπο CXPERIENCE, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016 και αυτό γίνεται αντιληπτό από την πρώτη κιόλας ματιά. Ωστόσο, η νέα σχεδιαστική υπογραφή, αντικατοπτρίζει την αλλαγή στην ταυτότητα της Citroen. Και γίνεται εύκολα αντιληπτό καθώς αλλάζει η αίσθηση του ύψους του καπό. Με κυρίαρχο στοιχείο το χρώμιο που εκτείνεται στα LED φώτα ημέρας, τονίζοντας το πλάτος του αυτοκινήτου, αλλά και τους νέους προβολείς με τεχνολογία LED, το φωτιστικό αποτύπωμά του είναι πραγματικά δυναμικό και ξεχωριστό. Επιπλέον, η χρωματιστή λωρίδα που περιβάλλει τα φώτα ομίχλης, είναι ένα ακόμα στοιχείο που τονίζει τη φρεσκάδα της σχεδίασης.

Στα πίσω φωτιστικά σώματα, η 3D αισθητική αποτελεί την πεμπτουσία της φωτεινής υπογραφής του σχεδιασμού. Στο κέντρο της πόρτας του χώρου των αποσκευών, το μαύρο γυαλιστερό έμβλημα της μάρκας με το χρωμιομένο περίγραμμα, τονίζει τη μοντέρνα προσέγγιση του ανασχεδιασμένου πίσω μέρους.

Στο εσωτερικό χώρο οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία. Όπως γίνεται στο μοντέλο εδώ και χρόνια με τους προκατόχους του. Το προσεκτικά σχεδιασμένο ταμπλό του δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς, ενώ αίσθηση προκαλεί η επεξεργασία των χρωμάτων και των υλικών.

Το νέο μοντέλο παραμένει ευέλικτο, συμπαγές και προσαρμόσιμο στις ανάγκες της πόλης και σε αυτό βοηθάει το compact μήκος των 3,99 μέτρων. Πολύ καλή δουλειά έγινε και στην ηχομόνωση η οποία φιλτράρει τους εξωτερικούς ήχους και τους κραδασμούς.

Τόσο μπροστά, όσο και πίσω, οι έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι συνοδεύουν ιδανικά την ευρυχωρία που αισθάνονται όλοι οι επιβάτες. Αντίστοιχα, εξαιρετικός είναι και ο χώρος για τις αποσκευές που αγγίζει τα 300 λίτρα. Μεταξύ των έξυπνων αποθηκευτικών χώρων είναι και ο κεντρικός χώρος αποθήκευσης στο ταμπλό, ενώ το ντουλαπάκι στον συνοδηγό είναι 6,25 λίτρα.

Το μοντέλο διαθέτει αποδοτικούς, τελευταίας γενιάς κινητήρες Euro 6. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης PureTech 83 (PureTech 83 με 5ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων) και 110 (PureTech110 με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα του Diesel Blue HDi 100 (BlueHdi 100 με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων).

Η έναρξη των πωλήσεων του νέου Citroen C3 έχει ξεκινήσει σήμερα καθώς βρίσκεται ήδη σε όλα τα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ