today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

ΝΔ: Τηλεδιάσκεψη για τα ζητήματα φιλοζωίας (φωτό)

Πριν από λίγες ημέρες η Ελλάδα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, έγινε ένα από τα λίγα κράτη παγκοσμίως που απαγορεύει όχι μόνο τη σφαγή ιπποειδών αλλά και την εξαγωγή τους σε χώρες όπου αυτή επιτρέπεται.

Αυτό ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας με τη συμμετοχή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου και προσκεκλημένη την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.

Από τη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν ο καθηγητής κτηνιατρικής ΑΠΘ Ματθαίος Μυλωνάκης και η κτηνίατρος-γαστρεντερολόγος μικρών ζώων Βασιλική Σταθοπούλου, αναδείχθηκε επίσης το γεγονός ότι αυξάνονται όλο και περισσότερο τα περιστατικά όπου ζώα συντροφιάς χρειάζονται για να επιβιώσουν μετάγγιση αίματος. Ενώ σημειώθηκε η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των «κηδεμόνων» κατοικίδιων ζώων για τη δημιουργία μιας διαδικασίας δωρεάς αίματος.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά τηλεδιάσκεψη σχετικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα που διοργανώνεται από τη Νέα Δημοκρατία έχοντας προηγηθεί αντίστοιχες συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Παπαστεργίου.

Την οργάνωση της συζήτησης είχε η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου και ο συντονιστής για τα θέματα φιλοζωίας Σίμος Χριστοφάκης ενώ  συμμετείχε επίσης η Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ