today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Η Apple εκδίδει νέους κανόνες για το App Store

Η Apple αναθεώρησε τις οδηγίες του App Store την Παρασκευή πριν από την κυκλοφορία του iOS 14, της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος iPhone, η οποία αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα.

Οι οδηγίες αυτές της Apple είναι το έγγραφο που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί της για την έγκριση ή την απόρριψη εφαρμογών και ενημερώσεων στο App Store. Αυτοί οι κανόνες έχουν υποβληθεί σε έντονο έλεγχο τις τελευταίες εβδομάδες από τους κατασκευαστές εφαρμογών σχετικά με το αν ο κατασκευαστής του iPhone έχει πάρα πολύ μεγάλο έλεγχο σε σχέση με το λογισμικό που χρησιμοποιείται στα iPhones. Εξάλλου, η Epic Games, ο κατασκευαστής του Fortnite, βρίσκεται σε  νομική διαμάχη με την Apple για πολλές από τις οδηγίες της, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησής της να χρησιμοποιεί αγορές εντός εφαρμογής για ψηφιακά προϊόντα. Η Apple υπενθυμίζεται ότι απέσυρε το Fortnite από το app store της τον περασμένο μήνα.

Μια σημαντική ενημέρωση σχετίζεται με τις υπηρεσίες παιχνιδιών. Η Microsoft και το Facebook έχουν δηλώσει δημοσίως τους τελευταίους μήνες ότι οι κανόνες της Apple έχουν περιορίσει αυτά που μπορούν να κάνουν οι εφαρμογές παιχνιδιών τους σε iPhone και iPad. Η υπηρεσία xCloud της Microsoft δεν είναι διαθέσιμη σε iOS και η εφαρμογή παιχνιδιών του Facebook υπολείπεται σε παιχνίδια σε iPhone.

Η Apple υποστηρίζει ότι επιτρέπονται οι υπηρεσίες παιχνιδιών, όπως το Google Stadia και το Microsoft xCloud. Υπάρχουν όμως και προϋποθέσεις: Τα παιχνίδια που προσφέρονται στην υπηρεσία πρέπει να κατεβαίνουν απευθείας από το App Store και όχι από μια εφαρμογή all-in-one. Οι κατασκευαστές εφαρμογών επιτρέπεται να κυκλοφορούν μια λεγόμενη “εφαρμογή καταλόγου” που συνδέεται με άλλα παιχνίδια στην υπηρεσία, αλλά κάθε παιχνίδι θα πρέπει να αποτελεί μια μεμονωμένη εφαρμογή.

Οι κανόνες υπογραμμίζουν την ένταση μεταξύ του ελέγχου της Apple στην πλατφόρμα της, η οποία λέει ότι είναι για λόγους ασφάλειας, και των αναδυόμενων υπηρεσιών παιχνιδιών που θεωρούνται από πολλούς ως το μέλλον της βιομηχανίας παιχνιδιών.

Οι κανόνες της Apple σημαίνουν ότι εάν μια υπηρεσία παιχνιδιών έχει 100 παιχνίδια, τότε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια θα χρειαστεί μια μεμονωμένη θέση στο App Store καθώς και μια σχέση προγραμματιστή με την Apple. Τα μεμονωμένα παιχνίδια πρέπει επίσης να έχουν κάποια βασική λειτουργικότητα κατά τη λήψη τους. Όλα τα παιχνίδια και τα ηλεκτρονικά καταστήματα πρέπει να προσφέρουν τη δυνατότητα αγοράς εντός της εφαρμογής χρησιμοποιώντας το σύστημα πληρωμών της Apple, σύμφωνα με το οποίο η Apple συνήθως λαμβάνει το 30% των εσόδων.

Η Apple δεν διαθέτει υπηρεσία cloud gaming, αλλά πουλάει πακέτο συνδρομών για παιχνίδια iOS ονόματι Apple Arcade.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ