today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Ζάκυνθος – Λαγανάς: Μπουλούκια χωρίς μάσκες οι Βρετανοί (Βίντεο)

Λαγανάς, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Τα κλαμπ και τα μπαρ έχουν κλείσει και οι νεαροί, Βρετανοί στην μεγάλη πλειοψηφία τους τουρίστες, κατηφορίζουν προς την παραλία, μπουλούκια, αγκαλιασμένοι και χωρίς μάσκες, για να συνεχίσουν την διασκέδασή τους.

Πιθανόν κάποιοι από αυτούς που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την επιστροφή τους στην χώρα τους, θα πουν με μεγάλη ευκολία ή και με σκοπιμότητα, ότι κόλλησαν τον ιό στην Ζάκυνθο. Για το πως και το γιατί, όμως, ελάχιστοι θα μιλήσουν.

Ωστόσο τα βίντεο που έχουν αναρτήσει στα social , επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του Λαγανά, μιλούν από μόνα τους.

Λίγη ώρα μετά την… κάθοδο των Βρετανών, έφτασε στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί και η αστυνομία. Από τα μεγάφωνα ενός περιπολικού ακούστηκε το γνωστό μήνυμα για τον κορωνοϊό και η έκκληση προς τους νεαρούς να διαλυθούν. Κάποιοι υπάκουσαν και κάποιοι όχι.

Το ερώτημα το οποίο θέτουν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του Λαγανά, είναι γιατί η παρέμβαση της αστυνομίας δεν είναι πιο ενεργή. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί σε αυτή την περίπτωση είναι σίγουρο πως η περιοχή θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με ότι αυτό συνεπάγεται, τόσο για την σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονται στο σημείο, όσο και για την ίδια την περιοχή.

Την απερισκεψία και την συμπεριφορά των νεαρών που κάνουν τις διακοπές τους στην Ζάκυνθο, καυτηριάζουν και πολλά Βρετανικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για covidiots.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ