today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βέλγιο: Επικρίσεις για την ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας για τις Βρυξέλλες

Η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να κατατάξει τις Βρυξέλλες στις περιοχές υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον κορωνοϊό προσκρούει στις αντιδράσεις των Ευρωπαίων γειτόνων της.

«Στο Λουξεμβούργο, διαπιστώσαμε  πόσο αυθαίρετο είναι το ανώτατο όριο των 50 κρουσμάτων που θέτει ως μόνο κριτήριο το (γερμανικό) Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Δεν μπορούμε απλώς να κλείσουμε τις Βρυξέλλες και να συναντιόμαστε τώρα μόνο στο Βερολίνο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν στο περιοδικό «Der Spiegel».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει συστήσει τον καλύτερο συντονισμό των ταξιδιωτικών οδηγιών και των κανόνων επιστροφής για τους παραθεριστές από περιοχές κινδύνου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ελάχιστη απόσταση, στατιστικές, κανόνες για όσους επιστρέφουν από ταξίδι – είναι καιρός να φτάσουμε σε ομοιόμορφους κανόνες στην Ευρώπη. Διαφορετικά, οι πολίτες θα χάσουν την πίστη τους στην έννοια των κανόνων», δήλωσε σχετικά ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ