today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Aντίθετες με τη διεξαγωγή των Αγώνων το επόμενο καλοκαίρι oι ιαπωνικές εταιρείες

Περισσότερες από τις μισές ιαπωνικές εταιρείες, σύμφωνα με έρευνα, πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί γι΄ αυτό το καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκαν για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα πρέπει να ακυρωθούν ή να αναβληθούν ξανά.

Από τις περίπου 13.000 εταιρείες που απάντησαν στη δημοσκόπηση της Tokyo Shoko Research, το 27,8% δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έπρεπε να ακυρωθούν, ενώ το 25,8% κρίνει επιθυμητή ακόμη μια αναβολή.

Η Ιαπωνία βγήκε στα τέλη Μαΐου από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί για να περιοριστεί ο κορονοϊός, καθώς κατέγραψε λιγότερα κρούσματα, τα οποία άρχισαν να αυξάνονται ξανά τον Ιούλιο.

«Οι εταιρείες χωρίζονται σε υπέρ και κατά της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021», ανέφερε η ερευνητική ομάδα σε έκθεση που δημοσιεύθηκε.

Από τις εταιρείες που ρωτήθηκαν, το 22,5% πιστεύει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα έπρεπε να διεξαχθούν όπως προγραμματίστηκαν, ενώ το 18,4% είπε ότι έπρεπε να διοργανωθούν με λιγότερους θεατές και το 5,3% είπε ότι θα έπρεπε να διεξαχθούν χωρίς θεατές. Η δημοσκόπηση διεξήχθη μέσω Διαδικτύου μεταξύ τέλους Ιουλίου και αρχών Αυγούστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ