today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η Ελλάδα ξεκινάει 18η στην κατάταξη της UEFA

Ο αποκλεισμός της Λιόν από την Μπάγερν, δημιούργησε…ντόμινο στο Champions League της νέας σεζόν 2020-21, επιτρέποντας καταρχήν στον Ολυμπιακό, αλλά και την Σλάβια Πράγας, να αποφύγουν την τρίτη προκριματική φάση της διοργάνωσης (15/16.9 -μονοί αγώνες) και να αγωνιστούν απευθείας στα playoffs (22/23.9 και 29.30/9 -διπλοί αγώνες), διεκδικώντας την είσοδό τους στους ομίλους του UCL.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σε περίπτωση αποκλεισμού ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή τους ομίλους του Europa League.
Ένα προνόμιο εξαιτίας της 14ης θέσης που είχε η χώρα μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA, το οποίο χάσαμε την σεζόν που ολοκληρώνεται.

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα βρέθηκε στην 17η θέση και την σεζόν 2021-22 θα έχει μία στο Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).
Την νέα σεζόν 2020-21, η χώρα μας ξεκινάει την διαδρομή της από την 18η θέση της  κατάταξης της UEFA.

Eπίσης ο Άγιαξ πέρασε απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, ενώ η Πόρτο ευνοήθηκε από την παρουσία Μπάγερν και Παρί ΣΖ στον τελικό και θα είναι ανάμεσα στους επικεφαλής στην κλήρωση των ομίλων, που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Μέχρι τώρα οι 26 ομάδες που θα συμμετάσχουν  στους ομίλους 2020/21:
Ισπανία (4)  : Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη
Αγγλία (4)   : Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι
Ιταλία (4)   : Γιουβέντους, Αταλάντα, Ίντερ, Λάτσιο
Γερμανία (4) : Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψία, Γκλάντμπαχ
Γαλλία (2)   : Παρί ΣΖ, Μαρσέιγ, Ρεν*
Ρωσία (2)    : Ζενίτ, Λοκομοτίβ Μόσχας
Πορτογαλία(1): Πόρτο
Βέλγιο (1)   : Μπριζ
Ουκρανία (1) : Σαχτάρ Ντόνετσκ
Τουρκία (1)  : Μπασάκσεχίρ
Ολλανδία (1): Άγιαξ**

* Επειδή οι ομάδες (Σεββίλη, Ίντερ)  στον τελικό του UEFA Champions League έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στους ομίλους, η Γαλλία βγάζει μία ακόμα ομάδα, την τρίτη της κατάταξης, Ρεν, καταλαμβάνοντας την θέση του νικητή στο UEL
** Επειδή οι νικητές του Champions League 2019/20 και Europa League 2019/20 έχουν προκριθεί μέσω των πρωταθλημάτων τους, ο Άγιαξ, ως πρωταθλητής Ολλανδίας (Νο 11 στην κατάταξη της UEFA) περνάει στους ομίλους.

Όπως είναι γνωστό κάθε ομοσπονδία μπορεί να έχει έως και πέντε ομάδες στο Champions League. Στην περίπτωση μάλιστα  που οι ομάδες κερδίζουν το Champions League και Europa League,  προέρχονται από την ίδια  χώρα ανάμεσα στις κορυφαίες τέσσερις (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία) και βρίσκονται έξω από τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας  του πρωταθλήματος, τότε  η τέταρτη θέση  οδηγεί στο UEFA Europa League.

Ο τελικός της διοργάνωσης, στις 29 Μαίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο  «Atatürk Olympic Stadium», που ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσει τον τελικό της τρέχουσας σεζόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ