today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Λιόν Vs Μπάγερν για το δεύτερο εισιτήριο του τελικού

Μπάγερν και Λιόν διεκδικούν σήμερα (22:00) στο Estádio José Alvalade, θέση στον τελικό του Champions League της Λισαβόνς (23/8).

Σε μια απροσδόκητη σειρά γεγονότων, η Λιόν αναδείχθηκε ως η επόμενη πρόκληση στην προσπάθεια της Μπάγερν για τη δόξα του UEFA Champions League και την ολοκλήρωση του μαγικού «τρεμπλ».

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά από το 2010 σε ημιτελικό της διοργάνωσης. Ήταν τότε που οι Βαυαροί με δύο νίκες (1-0 και 3-0) απέκλεισαν τους Γάλλους, αλλά έχασαν (2-0) τον τελικό από την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο.

Έχοντας…κατεδαφίσει την Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν θεωρείται πλέον ως το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει το έκτο τρόπαιο της στο Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ωστόσο, η Λιόν δεν είχε εύκολο δρόμο. Κατάφερε να αποκλείσει τη Γιουβέντους στην φάση των «16» και νίκησε το φαβορί, Μάντσεστερ Σίτι στους προημιτελικούς.
Η γαλλική ομάδα παίζει εξαιρετικά, έχει στρατηγική και σίγουρα δεν θα κάνει τα πράγματα εύκολα για τους Βαυαρούς.

Από την επανεκκίνηση μετά την πανδημία, οι Γάλλοι έχουν παίξει πέντε φιλικά, τον τελικό του Coupe de la Ligue και δύο αγώνες UCL. Σε πέντε από τους επτά τελευταίους αγώνες του, ο Ρούντι Γκαρσιά εφάρμοσε ένα αμυντικό σύστημα 3 παικτών (3-5-2). Όπως σημειώνουν οι Γάλλοι, αυτό το σύστημα έχει κάποιες εμφανείς αδυναμίες, όμως το παράδοξο είναι πως η σταθερότητα στην άμυνα έχει αποτελέσει το θεμέλιο της επιτυχίας της.

Σίγουρα κανένας βλέποντας τη Λιόν στους ομίλους δεν θα πίστευε ότι θα φτάσει τόσο μακριά, αλλά τώρα οι Γάλλοι που βρίσκονται στον δεύτερό τους ημιτελικό, έχουν αποκτήσει μεγάλη πίστη.

Η Μπάγερν, που έχει 19 νίκες στη σειρά σε όλες τις διοργανώσεις, έχει ξεπεράσει κάθε αντιπάλο που βρήκε στο δρόμο της αυτή τη σεζόν στο Champions League, σημειώνοντας 39 γκολ, πέντε από αυτά απέναντι στον Ολυμπιακό στους ομίλους (2-3 και 2-0).

Μία νίκη-αποκλεισμό απέναντι στους Γάλλους θα …βοηθήσει τον Ολυμπιακό να εξασφαλίσει από αύριο το βράδυ θέση στα play-off του Champions League 2020-21 και έτσι σε κάθε περίπτωση, ακόμα και του αποκλεισμού του, θα έχει σίγουρη θέση στους ομίλους του  Europ League.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ