today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Bloomberg: Εντοπίστηκε μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού στη νοτιοανατολική Ασία

Η Νοτιοανατολική Ασία αντιμετωπίζει ένα στέλεχος του νέου κορωνοϊού, το οποίο οι Φιλιππίνες, που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο ξέσπασμα της πανδημίας στην περιοχή, μελετούν ώστε να διαπιστώσουν εάν η μετάλλαξη καθιστά το ιό πιο μολυσματικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το μεταλλαγμένο στέλεχος φέρει την ονομασία D614G και έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ευρώπη, και πλέον καταγράφηκε και στη Μαλαισία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο στέλεχος του κορωνοϊού διαγνώστηκε σε τρία άτομα από μια σειρά 45 κρουσμάτων που ξεκίνησαν από έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου ο οποίος επέστρεψε από την Ινδία στη Μαλαισία και έσπασε την καραντίνα των 14 ημερών.

Ο γενικός διοικητής του τομέα της Υγείας στη Μαλαισία, Noor Hisham Abdullah, δήλωσε ότι η ανακάλυψη του νέου στελέχους του κορωνοϊού μπορεί να σημαίνει ότι οι τρέχουσες έρευνες για τα εμβόλια μπορεί να έχουν κενά και αποδειχθούν αναποτελεσματικές απέναντι στον ιό.

«Οι άνθρωποι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν περισσότερα μέτρα προστασίας επειδή αυτό το στέλεχος έχει πλέον βρεθεί στη Μαλαισία», ανέφερε ο γενικός διοικητής του τομέα της Υγείας στη Μαλαισία στο Facebook.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτή η μετάλλαξη δείχνει να επικρατεί σταδιακά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την άλλη μεριά λέει δεν υπάρχουν στοιχεία ότι προκαλεί σοβαρότερη λοίμωξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ