Βραζιλία: Με κορωνοϊό ένας υπουργός και η σύζυγός του Μπολσονάρου

ΑΠΕ

Η σύζυγος του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου και ακόμη ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησής του βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Λίγες ημέρες αφού ο πρόεδρος ανακοίνωσε πως ανάρρωσε και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό, η σύζυγός του, Μισέλ βρέθηκε θετική.

«Η πρώτη κυρία Μισέλ Μπολσονάρου βρέθηκε θετική στην Covid-19 την Πέμπτη. Είναι σε καλή κατάσταση και θα τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας, Μάρκος Πόντες διαγνώστηκε θετικός στην ασθένεια. Είναι ο πέμπτος υπουργός της κυβέρνησης που προσβάλλεται από τον ιό.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη τα νέα κρούσματα ήταν 69.074 νέα και οι θάνατοι 1.595. Στη Βραζιλία τα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τα 2,5 εκατομμύρια και οι νεκροί τους 90.000.

Ο Πόντες δήλωσε ότι έχει τεθεί σε καραντίνα και θα εργάζεται από το σπίτι του. «Είμαι καλά, έχω μόνο συμπτώματα γρίπης και πονοκέφαλο», διευκρίνισε.