today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κίνα: 101 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

ναΤο κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 101 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμού σημαντικά αυξημένου από τα 68 για τα οποία έκανε λόγο μία ημέρα νωρίτερα, διευκρινίζοντας ότι τα 89 διαγνώστηκαν στη Σιντζιάνγκ (βορειοδυτικά), 1 στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, ενώ 3 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια. Τα υπόλοιπα οκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Λιαονίνγκ.

Οι κινεζικές υγειονομικές έκαναν επίσης λόγο για τον εντοπισμό 27 ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, έναντι 34 μία ημέρα νωρίτερα. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στον απολογισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σημείωσε ακόμη το υπουργείο.

Στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 482 ασθενείς, οι 25 σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Στον αντίποδα, συνολικά 78.944 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.060 κρουσμάτων μόλυνσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ