today-is-a-good-day
19 C
Athens

Β.Κικίλιας: Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για κορωνοϊό 

Έκκληση στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουν τον συνωστισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού είναι η ατομική μας συμπεριφορά.

Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ, δήλωσε: «Ξέραμε πως με το άνοιγμα τουρισμού θα είχαμε αύξηση. Είναι προφανές πως σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε πολύ χαμηλότερα διότι έχουμε οργανωμένο σύστημα έλεγχου ιχνηλάτησης και απομόνωσης κρουσμάτων».

«Είχαμε φτάσει το Ρ στο 0.119.» συνέχισε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι αυτό σε μεγάλο βαθμό σήμαινε ότι είχε ελεγχθεί ο ιός.

«Αλλά ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τον κόσμο στα σπίτια και κάναμε όλες αυτές τις θυσίες για να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας» πρόσθεσε.

Ο υπουργός, εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για την ύπαρξη ορφανών, ασυμπτωματικών κρουσμάτων, αφού δεν είναι δυνατόν από αυτά να βρεθεί από πού έγινε μετάδοση του ιού, όσο και για τα φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, που παρατηρούνται πλέον σε κάποιο βαθμό.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολιτών που δεν προσέχουν, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο πρωθυπουργός, δήλωσε ο κ. Κικίλιας, τόλμησε νωρίτερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο ηγέτη και πήρε μέτρα. Επωμίστηκε τεράστιο βάρος, δικαιώθηκε και έτσι δεν αντιμετωπίσαμε τα χειρότερα, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ