today-is-a-good-day
21.3 C
Athens

Τ.Ερντογάν: Όνειρο ζωής η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις προκλήσεις παρά τη διεθνή κατακραυγή μετά την απόφασή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dailysabah.com ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως οι διεθνείς αντιδράσεις είναι άνευ σημασίας καθώς η μετατροπή της Αγίας Σοφίας είναι αυστηρά εσωτερικό ζήτημα.

“Είναι θέμα εσωτερικής μας πολιτικής. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει σε αυτό το ζήτημα”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής.

«Για να είμαι ειλικρινής», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν το μεγαλύτερο όνειρό μας όταν ήμασταν νέοι. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας», τόνισε.

Αναφερόμενος στην ανατροπή ως ελευθερία της Αγίας Σοφίας από τις αλυσίδες, ο Ερντογάν είπε ότι μια ομάδα 1.000-1.500 ανθρώπων θα παρευρεθεί στις πρώτες προσευχές της Παρασκευής στη δομή την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, τόνισε ότι η κυριαρχία της Αγίας Σοφίας ανήκει στην Τουρκία προσθέτοντας πως καμία άλλη χώρα δεν έχει δικαίωμα λόγου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ