today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων. Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Το "plan b" της κυβέρνησης

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει η εξάπλωση της διασποράς του κορωνοϊού τον Ιούλιο με αποτέλεσμα να έχουν κινητοποιηθεί οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση. Χθες στην Ελλάδα καταγράφηκαν 58 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ήδη επιπλέον μέτρα είναι σε ισχύ στα σύνορα της χώρας και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα, για την άφιξη των τουριστών, ενώ απαγορεύτηκαν  τα πανηγύρια, σε όλη τη χώρα, μέχρι τέλος Ιουλίου.

Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απέκλεισε δεύτερο lockdown και έκανε λόγο για “ένα Plan b”, για τοπικά lockdown, για επιμέρους διορθώσεις, για PCR ενδεχομένως σε περισσότερους τουρίστες ή υποχρεωτικότητα. “Είναι πράγματα τα οποία εξετάζουμε καθημερινά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Είναι στο χέρι μας να έχουμε μία απλή αύξηση την οποία θα ελέγξουμε, από το να έχουμε ένα δεύτερο υψηλό κύμα, τόνισε και κατέληξε: «Νομίζω ότι είναι θέμα υπευθυνότητας των οργάνων της Πολιτείας, αλλά και ατομικής ευθύνης και των τουριστών μας και των πολιτών μας, να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την κατάσταση και να έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα» κατέληξε.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Υγείας οι κορυφαίοι λοιμοξιωλόγοι της χώρας συνέστησαν στην πολιτική ηγεσία να κάνει υποχρεωτική τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Υπέρ την αλλαγής χρήσης μάσκας τάχθηκε την Δευτέρα και η καθηγήτρια επιδημιολογίας κ. Λίνου, η οποία χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» την άρση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα της μάσκας, σημειώνοντας ότι «η μάσκα είναι η τελευταία αναγκαία προστασία που έχουμε από τον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με την ίδια «παραπάνω από 55% των κρουσμάτων οφείλεται στην έλλειψη μάσκας και κυρίως στην έλλειψή της σε χώρους με κλιματισμό». «Αυτό που είναι το κύριο πρόβλημα είναι ότι όλοι επαναπαυτήκαμε» πρόσθεσε η κ. Λινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ