today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κλείνουν για τους τουρίστες τρεις “δρόμοι των πάρτι” στη Μαγιόρκα, λόγω κορωνοϊού

Οι αρχές στη Μαγιόρκα διέταξαν σήμερα να κλείσουν τρεις δημοφιλείς δρόμοι, όπου σχεδόν κάθε βράδυ γίνονται αυθόρμητα υπαίθρια πάρτι, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τους μεθυσμένους τουρίστες να παραβιάζουν τους περιορισμούς για την προστασία από τον νέο κορονοϊό και να κινδυνεύσει έτσι το δημοφιλές νησί με μια νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού κυκλοφόρησαν πολλά πρόσφατα βίντεο στα οποία Γερμανοί και Βρετανοί τουρίστες γλεντούν στα γεμάτα μπαρ και, σε μια περίπτωση, χοροπηδούν πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

«Ο στόχος είναι να αποτρέψουμε την αντικοινωνική συμπεριφορά που θα έθετε σε κίνδυνο ό,τι έχει επιτευχθεί, όσον αφορά την ασφαλή επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η τοπική κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων.

Καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια στην οδό Πούντα Μπαλένα, στο θέρετρο Μαγκαλούφ –πασίγνωστο γιατί προσελκύει νεαρούς Βρετανούς– θα κλείσουν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Στην περιοχή της Πάλμα Μπιτς, θα κλείσουν επίσης άλλοι δύο δρόμοι, οι Κάγιε δε λα Θερβέθα και Κάγιε δελ Χαμόν.

Οι Βαλεαρίδες υποδέχτηκαν σχεδόν 14 εκατομμύρια τουρίστες το 2019 και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ισπανία. Αφότου άνοιξαν και πάλι τα σύνορα, αυτόν τον μήνα, η περιφερειακή κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει τα νησιά ως «ασφαλή προορισμό», ιδίως στους Γερμανούς και τους Βρετανούς τουρίστες που αποτελούν και την πλειοψηφία των επισκεπτών. Την περασμένη εβδομάδα επέβαλε υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας σε όλους, ακόμη και όταν είναι εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Στη Γερμανία ωστόσο, τα βίντεο που δείχνουν την «απολίτιστη» συμπεριφορά των τουριστών εγείρουν ανησυχίες ότι οι παραθεριστές κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον νέο κορονοϊό και στη συνέχεια να τον μεταφέρουν πίσω στην πατρίδα τους. Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προειδοποίησε την Δευτέρα ότι ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος της Covid-19 είναι υπαρκτός.

Πολλοί από τους πρώτους ασθενείς στη Γερμανία ήταν τουρίστες οι οποίοι είχαν επισκεφθεί το αυστριακό χιονοδρομικό κέντρο του Ισγκλ, την «Ίμπιζα των Άλπεων», όπως αυτοαποκαλείται. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Καρλ Λάουτερμπαχ, Σοσιαλδημοκράτης βουλευτής και επιδημιολόγος, ζήτησε να γίνονται υποχρεωτικά τεστ για τον νέο κορονοϊό σε όσους τουρίστες επιστρέφουν από τη Μαγιόρκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ