today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Στοίχημα για την κυβέρνηση και το ΥΠΠΟΑ, να γίνει η Κρήτη αθλητικός προορισμός

Η αξιοποίηση του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, ώστε η Κρήτη να γίνει αθλητικός προορισμός, αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως τόνισε απόψε από τα Χανιά, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε το απόγευμα τον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου και ενημερώθηκε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου και της εγκατάστασης που αναγέρθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ, εγκαταλείφθηκε και έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές.

Το κολυμβητήριο ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που είχε παραχωρήσει τον χώρο και η δαπάνη για την ανέγερσή του είχε καλυφθεί από κονδύλια της γενικής γραμματείας Αθλητισμού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δήλωση ο κ. Αυγενάκης, «είναι μια ακόμα από τις δεκάδες εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα που προσπαθούμε να βρούμε τρόπο αξιοποίησης».

Κατά την επίσκεψή του στον χώρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Παιδείας και πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου, Βασίλη Διγαλάκη, καθώς και από τον σημερινό πρύτανη του Ιδρύματος, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, για τις προσπάθειες λειτουργίας της εγκατάσταση,ς καθώς και για το μοντέλο αξιοποίησης που σχεδιάζει το Πολυτεχνείο, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο σέβεται το καθεστώς ιδιοκτησίας του χώρου και αναζητά τρόπους για να συνδράμει, ώστε να λειτουργήσει η εγκατάσταση.

«Δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου μας ζητηθεί», επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, αναφέρθηκε στο ιστορικό ανέγερσης του κολυμβητηρίου, στις προσπάθειες για να λειτουργήσει με την αποκατάσταση των φθορών που υπέστη, επισημαίνοντας ότι «στόχος είναι, σε συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης με την γενική γραμματεία Αθλητισμού, να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει ως μία βιώσιμη αθλητική εγκατάσταση».

Στο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου βρέθηκε και ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, τονίζοντας την ανάγκη αξιοποίησης του χώρου, όπως και του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε, «πιστεύω ότι η Πολιτεία πρέπει να έχει ένα ρόλο στο τι θα συμβεί γιατί εδώ, έχουν δαπανηθεί χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου».

Ο κ. Αυγενάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Χανιά, επισκέφθηκε το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων στο Καμπάνι Ακρωτηρίου, ενώ στο πρόγραμμα της επίσκεψής του περιλαμβάνεται το κολυμβητήριο Χανίων στην περιοχή της Νέας Χώρας καθώς το Εθνικό Στάδιο της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ