today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ιρλανδία: Οι περισσότεροι υπάλληλοι προτιμούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι

Περισσότεροι από το 80% των εργαζομένων στην Ιρλανδία θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται, τουλάχιστον κάποιες μέρες την εβδομάδα, από το σπίτι τους όταν θα επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοϊού, διαπίστωσε σήμερα δημοσκόπηση.

Όπως το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ιρλανδία υποχρεώθηκαν σε τηλεργασία όταν η χώρα εισήλθε σε καραντίνα τον Μάρτιο και οι συστάσεις της κυβέρνησης παραμένουν να συνεχίσουν να το κάνουν, όπου μπορούν, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να άρει και τους τελευταίους περιορισμούς.

Ερωτηθέντες ποιές θα ήταν οι ιδανικές συνθήκες εργασίας, κατά την γνώμη τους, όταν θα επανέλθει η κανονικότητα, οι περισσότεροι –24%– απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να εργάζονται 2-3 ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι, σύμφωνα με μια έρευνα της AIB/Amárach Research, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων τον τελευταίο μήνα.

Ένα ακόμη 20% απάντησε ότι θα επιθυμούσε να εργάζεται μια με δύο ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι και τις υπόλοιπες στο γραφείο με το ίδιο ποσοστό να εκφράζει προτίμηση για εργασία 3-4 ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι και 14% να απαντάει ότι θα πήγαινε στο γραφείο μόνο αν ήταν απαραίτητο.

Μόνο ένα 15% θα επιθυμούσε να επιστρέψει στο γραφείο με τις συνθήκες που ήταν πριν από την καραντίνα.

Η νέα κυβέρνηση της Ιρλανδίας έχει δεσμευτεί να λάβει μέτρα για την μόνιμη αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας–περιλαμβανομένων των φορολογικών κινήτρων–σε μια προσπάθεια να προωθήσει μεγαλύτερη ισορροπία στο εργασιακό περιβάλλον, περισσότερη γυναικεία συμμετοχή, ενίσχυση της περιφέρειας, αλλά και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την μικρότερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ