today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 15,9 της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα 15,9 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα εμφανίζει διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της Alco για την τηλεόραση του Open.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 35,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, το ΚΙΝΑΛ με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9% και το ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7%, το λευκό 1,8%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, σύμφωνα με τα ευρήματα της Alco, η ΝΔ συγκεντρώνει 39,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ με 5,2%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνουν 3,2% και 3% αντίστοιχα.

Στο ερώτημα ποιος θεωρείτε ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, το 49% τάσσεται υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 21% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 25% απαντά «κανένας από τους δύο».

Στο ερώτημα που αφορά τις θετικές και αρνητικές γνώμες των πολιτών σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 55% θετικές γνώμες, ενώ το 34% έχει αρνητική άποψη. Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 31% θετικές γνώμες και 57% αρνητικές. Η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 26% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 22% θετικές γνώμες και 53% αρνητικές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος 10% θετικές γνώμες και 72% αρνητικές. Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης λαμβάνει 18% θετικές γνώμες και 63% αρνητικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ένα χρόνο μετά τις εκλογές το 42% έχει καλύτερη γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 36% την ίδια και το 18% χειρότερη. Το 53% έχει την ίδια γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα, το 33% έχει χειρότερη γνώμη και το 10% καλύτερη.

Στο ερώτημα για το ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, το 50% απαντάει ότι είναι η ανεργία, ενώ το 18% εκτιμά ότι είναι η πανδημία του κορωνοϊού, το 9% απαντάει ότι είναι το μεταναστευτικό. Το 8% οι σχέσεις με την Τουρκία, το 5% η απουσία επενδύσεων, το 4% η υψηλή φορολογία, η υγεία, η παιδεία και άλλο από 2%.

Τέλος, το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι αποκαλύψεις για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες  παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα το 33% πιστεύει ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί με την πολιτική της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ