Audi e-tron S και e-tron S Sportback με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες προσφέρουν μοναδικές επιδόσεις

84
ΑΠΕ

Η Audi παρουσιάζει τα νέα e-tron S και e-tron S Sportback. Δύο ηλεκτρικά μοντέλα που προσεγγίζουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την οδηγική εμπειρία ενός σπορ μοντέλου επιδόσεων, με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Παγκόσμια πρωτιά για τη μάρκα είναι ότι χρησιμοποιούν τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, δύο εκ των οποίων λειτουργούν στον πίσω άξονα.

Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα στα 210 χλμ./ώρα. Τα νέα μοντέλα S έχουν δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στον πίσω άξονα και έναν στον μπροστινό. Δηλαδή έγιναν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής στον κόσμο με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες. Οι μηχανικοί της Audi πήραν τον ηλεκτροκινητήρα του e-tron 55, που στο μοντέλο αυτό κινεί τον μπροστινό άξονα, αύξησαν την ισχύ του και τον τοποθέτησαν εις διπλούν στον πίσω άξονα των εκδόσεων S. Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει μικτή ενεργειακή χωρητικότητα 95 kWh, εκ των οποίων το 91% (86 kWh) είναι χρησιμοποιήσιμο. Με μία φόρτιση μπαταρίας, τα Audi e-tron S και e-tron S Sportback επιτυγχάνουν αυτονομία έως περίπου 360 χιλιόμετρα και 365 χιλιόμετρα αντίστοιχα στον κύκλο WLTP.

Για λόγους βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης, στην κανονική λειτουργία οδήγησης των Audi e-tron S και e-tron S Sportback είναι ενεργοποιημένοι μόνο οι πίσω ηλεκτροκινητήρες. Ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας μπαίνει σε λειτουργία όταν ο οδηγός απαιτεί περισσότερη ισχύ ή όταν μειώνεται το επίπεδο πρόσφυσης.

Η ηλεκτρική κίνηση σε όλους τους τροχούς πλέον ενισχύεται και με έλεγχο κατανομής της ροπής (electric torque vectoring). Κάθε ένας από τους πίσω ηλεκτροκινητήρες στέλνει την κινητήρια ροπή του στον αντίστοιχο τροχό μέσω απευθείας μετάδοσης. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται, ακαριαία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κίνησης, σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και το σύστημα είναι σε θέση να διαχειριστεί πολύ υψηλά επίπεδα ροπής.

Η μεγάλη μπαταρία υψηλής τάσης εξασφαλίζει ισορροπημένη κατανομή των φορτίων και εγκαθίσταται σε χαμηλή θέση, σχεδόν στο επίπεδο των τριών ηλεκτροκινητήρων. Αυτό κρατά το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου χαμηλά. Το προοδευτικό τιμόνι, με αίσθηση πιο άμεση καθώς αυξάνεται η γωνία στρέψης, τονίζει τον σπορ χαρακτήρα. Η ανάρτηση έχει ρύθμιση ειδικά για τα μοντέλα S. Το Audi drive select προσφέρει επτά προφίλ οδήγησης. Για παράδειγμα, έχει πρόσβαση στη σπορ αερανάρτηση, η οποία διαθέτει ρυθμιζόμενη απόσβεση και μπορεί να μεταβάλλει το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος έως και 76 mm ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης και τις ρυθμίσεις.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα S είναι εξοπλισμένα με ζάντες 20 ιντσών στάνταρ και διαθέτουν ελαστικά που έχουν πλάτος 285 χιλιοστά. Στάνταρ δαγκάνες με έξι έμβολα στο μπροστινό μέρος πάνω από τους μεγάλους δίσκους φρένων. Είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα και διαθέτουν το λογότυπο S. Τα φρένα ενεργοποιούνται και ρυθμίζονται μέσω μιας compact μονάδας που ελέγχει την αύξηση της πίεσης ηλεκτρονικά, την ενισχύει ηλεκτρικά και ενεργοποιεί τα φρένα υδραυλικά. Ένα έμβολο ενεργοποιείται ακαριαία και τα τακάκια φρένων βρίσκονται σε επαφή πλήρους πίεσης με τους δίσκους μετά από μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης, το σύστημα ελέγχου φρένων αποφασίζει ξεχωριστά για κάθε άξονα, εάν το αυτοκίνητο θα επιβραδυνθεί με τους ηλεκτροκινητήρες, τα φρένα των τροχών ή έναν συνδυασμό και των δύο συστημάτων.

Οι ειδικά σχεδιασμένοι θόλοι των τροχών συμβάλλουν επίσης σημαντικά στην αεροδυναμική, χαρίζοντας και σπορ εμφάνιση. Τα μοντέλα κατάφεραν να έχουν συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26. Τιμή που είναι από μόνη της άκρως ικανοποιητική.

Το εσωτερικό των μοντέλων έχει σχεδιαστεί σε σκούρα χρώματα. Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα διατίθενται στάνταρ. Η δερμάτινη ταπετσαρία Alcantara καθώς και ο μοχλός επιλογέα ταχυτήτων διαθέτουν ανάγλυφο S, με μοτίβο σε σχήμα ρόμβου. Οι διακοσμητικές επενδύσεις είναι κατασκευασμένες από βουρτσισμένο αλουμίνιο και διατίθενται σε δύο εκδόσεις. Διατίθενται επίσης προαιρετικά σε carbon. Είναι εξοπλισμένα με το ψηφιακό σύστημα ελέγχου MMI με τις δύο μεγάλες κεντρικές οθόνες. Στην τρίτη οθόνη ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μια ειδική οθόνη ηλεκτρικής κίνησης που φέρει την ηλεκτρική μονάδα στο κέντρο.

Τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα S θα κυκλοφορήσουν στις ευρωπαϊκές αγορές το φθινόπωρο. Αναμένονται στην Ελλάδα προς το τέλος του έτους.