today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Ο διάσημος «Τάπητας των Λουλουδιών» στις Βρυξέλλες σε time-lapse βίντεο

Από το 1971 και κάθε δεύτερο Αύγουστο, εκατοντάδες εθελοντές κηπουροί συνθέτουν μέσα σε λιγότερες από οκτώ ώρες στο ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών, στην Grand Place, τον «Τάπητα Λουλουδιών». Η φετινή εκδήλωση αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και ο με έδρα το Βερολίνο κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης και παραγωγός Joerg Daiber του «Spoon Film» την υποκατέστησε, κατά κάποιον τρόπο, με ένα time-lapse βίντεο της εκδήλωσης του 2018. Το βίντεο είχε τραβήξει τότε με στόχο να το αναρτήσει φέτος στον λογαριασμό του στο YouTube, «BigOneWorld», όπως και έκανε.

«Πριν δύο χρόνια τράβηξα μια ταινία για τις Βρυξέλλες για επίσκεψη εκεί. Μιας και είχα αρκετές ώρες γυρίσματος, οι Βρυξέλλες κι εγώ καταλήξαμε να κάνουμε μοντάζ μιας ξεχωριστής ταινίας για τον “Τάπητα Λουλουδιών” και μόνον λίγα πλάνα εντάχθηκαν σε αυτή τη δεύτερη ταινία. Η ιδέα ήταν να τη δημοσιοποιήσουμε το 2020, όταν θα λάμβανε χώρα στις Βρυξέλλες η επόμενη εκδήλωση “Τάπητας Λουλουδιών”. Εντάξει, μπορείτε να μαντέψετε πώς αυτό γίνεται. Βεβαίως, η εκδήλωση ακυρώθηκε, αλλά έως ότου υπάρξει η επόμενη μπορείτε εδώ να απολαύσετε το πόσο φανταστικό είναι» σημειώνει ο Joerg Daiber στον λογαριασμό του, «BigOne World».

Το θέμα του «Τάπητα Λουλουδιών» είναι διαφορετικό κάθε φορά. Πριν δύο χρόνια, ο τάπητας ήταν αφιερωμένος στο Γκουαναχουάτο, περιοχή του Μεξικού με πλούσια παράδοση στα λουλούδια. Στο διαστάσεων 70 επί 24 μέτρων «υφαντό» συνταίριασαν περισσότερες από 500.000 μπιγκόνιες και ντάλιες. Η Roo -Μεξικανή graphic designer, της οποίας το κατά κόσμον όνομα είναι Άνα Ρόσα Αγκιλάρ Αγουάδο- προσέφερε το αρχικό ντιζάιν, συνδυάζοντας πολλά σύμβολα και μοτίβα από την παράδοση του Γκουαναχουάτο. Στη συνέχεια, ο Mark Schautteet, ο μόνιμος ντιζάινερ του «Τάπητα Λουλουδιών» στις Βρυξέλλες, «μετέφρασε» το σχέδιό της σε ανθοσύνθεση τεραστίων διαστάσεων. Μάλιστα, η εκδήλωση του 2018 συνέπιπτε με τα 20 χρόνια από τον χαρακτηρισμό της Grand Place ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο.

«Η ταινία τραβήχτηκε από τρία κτήρια γύρω από την Grand Place στις Βρυξέλλες, αλλά κυρίως από τον ύψους 90 μέτρων πύργο του Δημαρχείου των Βρυξελλών» εξήγησε, μιλώντας στο PetaPixel, o Joerg Daiber.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ