today-is-a-good-day
19 C
Athens

Γερμανία: Νέα περιοριστικά μέτρα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τη Βαυαρία

Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος “Τένιες” στην περιοχή Γκίτερσλοχ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, οι τοπικές αρχές επέβαλαν lockdown και στη γειτονική συνοικία Βάρεντορφ.

Ακριβώς όπως και στην πρώτη, επιβλήθηκαν περιορισμοί με κοινωνική αποστασιοποίηση και απαγορεύονται τα αθλήματα σε κλειστούς χώρους όπως και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δήλωσε σήμερα ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην περιοχή θα είναι επίσης κλειστά από την Πέμπτη.

Επίσης, η Βαυαρία απαγόρευσε τη διαμονή ταξιδιωτών από περιοχές οι οποίες είναι τοπικές εστίες μόλυνσης σε καταλύματα του κρατιδίου. Ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Φλόριαν Χέρμαν δήλωσε σήμερα στο Μόναχο ότι τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες στη Βαυαρία δεν θα μπορούν πλέον να δέχονται επισκέπτες που προέρχονται από μια περιοχή στην οποία ο αριθμός των νέων μολύνσεων είναι πάνω από 50 ανά 100.000 κατοίκους. Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός είπε επίσης ότι θα υπάρχει εξαίρεση μόνο για τα άτομα που έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ