today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Η Σεούλ λέει πως αντιμετωπίζει ένα «δεύτερο κύμα» μολύνσεων

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα για πρώτη φορά πως η χώρα βρίσκεται στη μέση ενός «δεύτερου κύματος» κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, τα οποία οφείλονται σε μια αργία τον Μάιο, καθώς τα νέα κρούσματα κυμαίνονται σε χαμηλούς διψήφιους αριθμούς.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) είχαν ανακοινώσει προηγουμένως πως το πρώτο κύμα στη Νότια Κορέα ουδέποτε τελείωσε πραγματικά.

Όμως σήμερα, ο διευθυντής των KCDC Τζέονγκ Έουν-κιεόνγκ δήλωσε πως έχει καταστεί σαφές ότι ένα εορταστικό σαββατοκύριακο στις αρχές Μαΐου σηματοδότησε την αρχή ενός νέου κύματος μολύνσεων που εντοπίζεται κυρίως στη μείζονα περιοχή της Σεούλ, στην οποία υπήρχαν προηγουμένως λίγα κρούσματα.

«Στη μητροπολιτική περιοχή, πιστεύουμε πως το πρώτο κύμα ήταν από τον Μάρτιο ως τον Απρίλιο, καθώς και από τον Φεβρουάριο ως τον Μάρτιο», δήλωσε ο Τζέονγκ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Στη συνέχεια βλέπουμε πως το δεύτερο κύμα, που προκλήθηκε από την αργία του Μαΐου, συνεχίζεται».

Στο τέλος Φεβρουαρίου, η Νότια Κορέα ανέφερε περισσότερα από 900 κρούσματα την ημέρα, κατά το πρώτο ευρύ ξέσπασμα του κορονοϊού έξω από την Κίνα.

Η εντατική εκστρατεία ιχνηλάτησης και διαγνωστικών τεστ μείωσε τους αριθμούς σε μονοψήφιους στα τέλη Απριλίου.

Όμως ακριβώς την ώρα που η χώρα ανακοίνωνε στις αρχές Μαΐου πως θα χαλαρώσει τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν, εν μέρει εξαιτίας μολύνσεων μεταξύ νέων ανθρώπων που επισκέφθηκαν νυκτερινά κέντρα και μπαρ στη Σεούλ κατά το εορταστικό σαββατοκύριακο.

«Είχαμε προβλέψει αρχικά πως το δεύτερο κύμα θα ερχόταν το φθινόπωρο ή τον χειμώνα», δήλωσε ο Τζέονγκ. «Η πρόβλεψή μας αποδείχθηκε λάθος. Εφόσον οι άνθρωποι έχουν στενή επαφή με άλλους, πιστεύουμε πως οι μολύνσεις θα συνεχισθούν».

Χθες, Κυριακή, τα μεσάνυχτα, η Νότια Κορέα ανέφερε 17 νέα κρούσματα του κορονοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ