today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Τα πολιτικά απόνερα της “Παπαδημούπολης” και οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Άνω-κάτω έχει κάνει ο Παπαδημούλης το ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις «καυτές» και καταιγιστικές αποκαλύψεις για το real estate του αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Η «σκόνη» που σήκωσε το εν λόγω μείζον ζήτημα ηθικής τάξεως για την Αριστερά, έχει «σκεπάσει» την Κουμουνδούρου και έχει φέρει σε δυσχερή θέση την ηγεσία του κόμματος.

Του Κώστα Πασίση

Τα συνολικά 38 ακίνητα που έχει στην κατοχή του και τα ενοίκια που λαμβάνει από 15 διαμερίσματα σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας τα οποία απέκτησε την τελευταία διετία, έχουν προκαλέσει σάλο στο εσωτερικό του κόμματος.

Ορισμένα εξ αυτών μάλιστα ενοικιάζονται σε μετανάστες, μέσω ΜΚΟ, άλλο ένα θέμα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, αναφορικά με τις εκλεκτικές σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με «αμαρτωλές» Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ενδεικτική της αμήχανης κατάστασης που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σιωπή ντροπής από την εφημερίδα Αυγή, κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν γράφει ούτε μονόστηλο για την πολύκροτη υπόθεση.

Ο …χαρισματικός κύριος Παπαδημούλης
Ο «αγνός» αριστερός Δημήτρης Παπαδημούλης αποδείχθηκε ότι δεν είχε κανέναν ηθικό ή ιδεολογικό ενδοιασμό να κάνει «μπίζνες» με ακίνητα στηριζόμενος ενδεχομένως στις υψηλές γνωριμίες του και στο «βαρύ» όνομα του, για να αυξήσει με γεωμετρική πρόοδο τα πλούτη του.
Από σιωπηλός περιπατητής στο …περιβόλι της Αριστεράς, στα πρώτα του βήματα, το 1988 στο ΚΚΕ εσωτερικού, ο Δημητρης Παπαδημούλης με μια απίθανη πορεία, το 2004 εκλέγεται ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέχεια είναι αξιοζήλευτη καθώς – προφανώς με αιματηρές οικονομίες στη συνήθως βροχερή πόλη των Βρυξελλών – κατόρθωσε το 2019 να γίνει ένας από πλουσιότερους Έλληνες πολιτικούς.

Ο ίδιος βέβαια υποστηρίζει ότι όλες οι οικονομικές κινήσεις του είναι νόμιμες και δηλωθήκαν στο πόθεν έσχες, κάτι που δεν αμφισβητείται από την Κουμουνδούρου.
Ωστόσο το θέμα δεν είναι τόσο το τυπικό κομμάτι των αγοροπωλησιών, όσο η ηθική διάσταση, που φαίνεται να έχει γίνει διάτρητο κουρέλι…

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που πίνει τον espresso του με τον συνάδελφο του Πέτρο Κόκκαλη και τον πρώην celebrity ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη στο φουαγιέ του ευρωκοινοβουλίου, πολλάκις χαριεντιζόμενοι στην ομήγυρη , σήμερα αποτελεί τεράστιο πολιτικό πρόβλημα για το κόμμα του καθώς είναι διπλά εκτεθειμένος.

Πρώτον γιατί μέχρι …χθες ήταν υπερασπιστής όλων των φτωχών και κατατρεγμένων που έχαναν τα σπίτια τους από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ο πολιτικός του λόγος ήταν λάβρος και διαπρύσιος. «πρέπει να προστατευθούν τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας”, υπογράμμιζε όταν το θέμα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Και δεύτερον, επειδή αποφάσισε να διαθέσει τα έσοδα από τα διαμερίσματα που νοικιάζει μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες για τη στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, όμως, κατόπιν …εορτής. Αφού προηγουμένως είχε αποκαλυφθεί το θέμα που προκάλεσε θύελλά αντιδράσεων.
Τραγική ειρωνεία, ίσως και …διαβολική σύμπτωση το γεγονός ότι μέχρι πρότινος η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπερ της πολιτικής των ανοικτών συνόρων και έκαναν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους μετανάστες μαζί με τις ΜΚΟ.

Papadimoulis apartments

Την ίδια στιγμή στα social media γίνεται ένα πάρτι με τα ακίνητα του κ. Παπαδημούλη, ενώ τα σχολια για το Papadimoulis apartments στάζουν χολή με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πολιτικά αποπνιχτική ατμόσφαιρα που η Κουμουνδούρου αδυνατεί να διαχειριστεί.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επισήμως καλύπτει τον επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος, ανεπισήμως, όμως διαρρέεται έντονη δυσαρέσκεια. Διχασμένοι είναι και οι βουλευτές, πολλοί εκ των οποίων μιλούν για μέγα unfair που έχει δυσμενείς επιπτώσεις για το κόμμα και την ηθική της Αριστεράς.
Η επικών διαστάσεων «κόντρα» Κούλογλου-Παπαδημούλη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Μια άγρια σύγκρουση που δείχνει με ανάγλυφο τρόπο και τη «φαγωμάρα» των εσωκομματικών φατριών καθότι οι δυο ευρωβουλευτές δεν ανήκουν στην ίδια ομάδα.
Τέλος, ο Νίκος Παππάς, εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα απέφυγε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τον ευρωβουλευτή, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης στο Mega, αναφέρθηκε στον τίτλο του «Πρώτου Θέματος» «Παπαδημούπολη». Ο κ. Παππάς, έκανε πως δεν άκουσε…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ