today-is-a-good-day
19 C
Athens

Δ.Παπαλεξόπουλος: Στόχος να φθάσει στο 15% του ΑΕΠ η βιομηχανία, την επόμενη δεκαετία

Στόχος του ΣΕΒ είναι να αυξηθεί η συμμετοχή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ από 10% σε 15% μέσα σε 10 χρόνια, επεσήμανε ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος στην ομιλία του αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΕΒ, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, που συνεδρίασε σήμερα εξ αποστάσεως.

«Στην κρίση της πανδημίας, αποδείξαμε ως λαός, σε όλο τον κόσμο, αλλά ακόμα περισσότερο στον εαυτό μας, πως είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Και αυτό μας βοηθάει να ενδυναμώσουμε και την συλλογική μας αυτοπεποίθηση, που για κάποια χρόνια την είχαμε χάσει», τόνισε ο κ. Παπαλεξόπουλος. Υπογράμμισε την προτεραιότητα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης του ευάλωτου, υγιή παραγωγικού ιστού της χώρας και στις «δύσκολες αποφάσεις που χρειάζεται να ληφθούν από την κυβέρνηση για το πώς θα αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης, με τι προτεραιότητες και τι πόρους».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη οι επιχειρήσεις να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία και να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά τους, «με τις επιχειρήσεις να κάνουν το πρώτο βήμα, με διάθεση αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης». Προσδιόρισε δε ως τις τρεις σημαντικότερες προτεραιότητες, την ψηφιακή επανάσταση, την ενίσχυση των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας και την πράσινη ανάπτυξη.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Θεόδωρος Φέσσας, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της τελευταίας εξαετίας, σημειώνοντας ιδιαίτερα την στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, τη συμβολή στη διαμόρφωση πιο φιλοεπιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη διεύρυνση του αριθμού των μελών του Συνδέσμου.

«Ο κορονοϊός ανέδειξε τη ζωτική σημασία που έχει ένας σύγχρονος αγροτικός τομέας και μία δυναμική βιομηχανία για την επιβίωση μίας κοινωνίας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο τέως αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, πρόεδρος της συνέλευσης, Κωνσταντίνος Μπίτσιος και πρόσθεσε: «Το είδαμε ξεκάθαρα από τις ανάγκες που αφορούν στη διατροφική αλυσίδα, αλλά και για μάσκες, φάρμακα, αναπνευστήρες, αντισηπτικά. Ακόμα και όσοι υποτιμούσαν όλα αυτά στο παρελθόν, την ώρα της κρίσης κατανόησαν ότι, όχι μόνον η ευημερία, αλλά και η επιβίωση της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις παραγωγικές δυνατότητες, δηλαδή με τις επιχειρήσεις. Η δοκιμασία που έφερε τα πάνω-κάτω, εξαρτάται από το πολιτικό σύστημα, από τις επιχειρήσεις και τελικά από την κοινωνία, εάν θα μετατραπεί σε μία ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα».

Τη θέση του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ αναλαμβάνει, ως νέο μέλος του ΔΣ, ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης.

Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης, (17:00-17:30), θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει, στις 19:30, η απογευματινή εκδήλωση, που περιλαμβάνει ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του νέου προέδρου του ΣΕΒ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες διακρίσεις για το Kia EV9