today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Αδ. Γεωργιάδης: Ο Βαξεβάνης ήταν ο Οβελίξ της διαφήμισης. Είχε πέσει μέσα όταν ήταν μικρός!

Απαντήσεις προς κάθε κατεύθυνση έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης σχετικά με τη διανομή της διαφημιστικής πίττας για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι”. Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις αντιδράσεις του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη, τα Μέσα του οποίου δεν κρίθηκαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι διαφημιζόμενοι, κάνει λόγο για “κριτηρια αξιοπιστίας και εγκυρότητας” στην επιλογή των Μέσων Ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε τα εξής το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ: «Ακούω κάθε μέρα τον φίλο μου, τον Κώστα τον Βαξεβάνη, που κλαίγεται στο τουίτερ για την καμπάνια. Πρώτον και κυριότερον, πάντα στη ζωή δε μετράει μόνο τι λέει κανείς αλλά και ποιος το λέει. Κλαίγεται γιατί δεν πήρε λεφτά. Δεν ασκεί κριτική. Εγώ δέχομαι να μιλήσει με το Documento μόλις ο κ. Βαξεβάνης βγάλει στο τουίτερ του πόσα λεφτά έπαιρνε ως κρατική διαφήμιση από τις τράπεζες, από τα Ελληνικά Πετρέλαια, τη ΔΕΗ και τους άλλους δημόσιους οργανισμούς επί ΣΥΡΙΖΑ. Όταν το κάνει αυτό τότε θα μπορούμε να μιλάμε για τη διαφάνεια του κ. Βαξεβάνη. Τα ακούω αυτά και τρελαίνομαι. Όταν είσαι ο Βαξεβάνης και έχεις μαζέψει τη χαρτούρα του αιώνα επί ΣΥΡΙΖΑ, κάθεσαι και κλαίγεσαι γιατί δε σου έδωσαν λεφτά. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες. Κανείς δεν είχε πάρει τη χαρτούρα του Βαξεβάνη».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν η κυβέρνηση κάνει κάποιου είδους… συμψηφισμό, είπε: «Δεν μου αρέσει η υποκρισία. Είσαι ο Βαξεβάνης, έχεις μαζέψει την κρατική διαφήμιση του αιώνα, δε σου έδωσε ο Πέτσας και κλαίγεσαι. Καλά σου έκανε και δε σου έδωσε, είναι η απάντηση. Εγώ θα στεναχωριόμουν αν του είχαν δώσει. Κανένας συμψηφισμός. Είναι κριτήρια απόλυτης εγκυρότητας και αξιοπιστίας των μέσων. Είναι δυνατό να θεωρήσω εγώ αξιόπιστη μία κυβέρνηση που επιτρέπει να δοθούν λεφτά στο Documento; Αν είναι δυνατόν… Αυτό θα ήταν ντροπή για την κυβέρνηση. Δηλαδή, κάθε φυλλάδα… Να δώσουμε στο «Μακελειό» άμα είναι έτσι…»

Όταν ρωτήθηκε για τα ποσά που δόθηκαν στο κάθε Μέσο, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος σε τυχόν αντιδράσεις ανέφερε: «Γκρίνια υπήρχε μόνο από τον Βαξεβάνη. Όλα τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ πήραν διαφήμιση. Μόνο ο Βαξεβάνης δεν πήρε. Γιατί δεν πήρε; Καλώς λέω εγώ… Από Αστερίξ ξέρετε; Ήταν ο Οβελίξ της διαφήμισης. Είχε πέσει μέσα όταν ήταν μικρός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ