today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Κορωνοϊός: Επανέρχεται η καθημερινή γραπτή ενημέρωση

Καθημερινή πλέον θα είναι η έκθεση του ΕΟΔΥ για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Από σήμερα, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά το απόγευμα Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε άτυπη ενημέρωση του.

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε Κοζάνη, Λαμία και Τρίπολη.

Συγκεκριμένα στη Λαμία μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο 86χρονος με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος επέστρεψε από Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, ήταν αρνητικός στον πρώτο έλεγχο και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον προορισμό, ωστόσο 10 ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα. Στη ΜΕΘ Λαμίας νοσηλεύεται και η κόρη του, ενώ η σύζυγός του και ο 27χρονος εγγονός του, νοσηλεύονται με κορωνοϊό αλλά με ήπια συμπτώματα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, νοσηλεύεται εδώ και δυο ημέρες 66χρονος άνδρας που επέστρεψε από την Τσεχία.

Στην Κοζάνη, δυο άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί με χαμηλό ιικό φορτίο και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τέλος, στην Τρίπολη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, άνδρας 63 ετών, τρόφιμος σε ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, ωστόσο δεν νοσεί σοβαρά. Γίνεται ιχνηλάτηση και έλεγχος των ασθενών και του προσωπικού στην κλινική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ