today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Γ.Κουμουτσάκος: Δεν επιβεβαιώνεται οργανωμένο σχέδιο κίνησης μεταναστών στον Έβρο

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για  κινητικότητα στον Έβρο όπως τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας πως παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι «είμαστε μπροστά σε μία εξελισσόμενη τουρκική στρατηγική που τη χαρακτηρίζω ως πολυμετωπική πίεση. Ασκείται ταυτόχρονη πίεση σε πολλά μέτωπα, από τον Έβρο μέχρι τις έρευνες που έχουν ανακοινώσει νοτίως της Κρήτης, της Καρπάθου. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική διασποράς της πίεσης υπάρχει μόνον ένας τρόπος απάντησης: Τα τέσσερα, όπως συνηθίζω να λέω, τείχη εθνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής». Όπως πρόσθεσε, αυτά τα τείχη είναι η εθνική ομοψυχία, η ενεργητική αξιοποίηση του διεθνούς δικαίου, η διπλωματική δραστηριότητα και η επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ