today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Γερμανία: “Συγκλονισμένη” η κυβέρνηση από τον θάνατο του Τζoρτζ Φλόιντ

Συγκλονισμένη από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ δήλωσε η γερμανική κυβέρνηση, εκφράζοντας την ευχή για τερματισμό της βίας στις ΗΠΑ και επισημαίνοντας ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις αποτελούν στοιχείο ενός δημοκρατικού κράτους.

«Στις ΗΠΑ υπάρχουν επίσης μαζικές ειρηνικές διαμαρτυρίες στους δρόμους. Υπάρχει μια μεγαλόφωνη αντιπαράθεση στα ΜΜΕ. Όλα αυτά περιλαμβάνονται σε ένα δημοκρατικό κράτος, όπως είναι οι ΗΠΑ – και διαμορφώνουν επίσης αυτή την δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. «Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, αυτού του μαύρου πολίτη, συγκλόνισε πολλούς ανθρώπους στην Γερμανία και σε όλον τον κόσμο. Συγκλόνισε και την κυβέρνηση. Είναι ένας τρομακτικός θάνατος, ένας θάνατος που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, ένας θάνατος που ταρακουνά», συνέχισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο παρακολουθεί προσεκτικά αυτό που εξελίσσεται τώρα στην Αμερική και με αισθήματα συμπαράστασης, καθώς οι δύο χώρες συνδέονται εδώ και δεκαετίες με δεσμούς αξιών, ιδεών και κοινών συμφερόντων στον κόσμο.

«Ελπίζουμε ότι θα τερματιστεί η βία και ότι θα ακουστούν οι πολλές λογικές και ανθρώπινες φωνές που επίσης υπάρχουν στην Αμερική και υποστηρίζουν ειρηνικά βελτιώσεις, καλή συμβίωση και το τέλος του ρατσισμού.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Ζάιμπερτ παραδέχθηκε ότι υπάρχει και στην Γερμανία ρατσισμός και τόνισε ότι κάθε κοινωνία καλείται να αντιτάσσεται διαρκώς σε τέτοια φαινόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ