today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ελέγχους της αστυνομίας σε σχολεία της Χίου καταγγέλλει η ΔΟΕ

«Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» δηλώνει ότι καταδικάζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ελέγχους από την αστυνομία σε δημοτικά της Χίου προκειμένου να εξεταστεί εάν εφαρμόζονται τα μέτρα υγιεινής. «Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα σχολεία», επεσήμανε.

«Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια αστυνομικών ελέγχων σε Δημοτικά Σχολεία της Χίου, δήθεν, για να εξεταστεί αν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, αφού δεν προκύπτει από πουθενά τέτοιου είδους αρμοδιότητα», επισημαίνει η ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ καταγγέλλει ότι την περασμένη Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, όταν άνοιξαν ξανά τα σχολεία, και ενώ οι διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., αστυνομικοί εκτελώντας κατά τα λεγόμενά τους πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες, πραγματοποίησαν ελέγχους στο 4ο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.

Όπως καταγγέλλει η ΔΟΕ, οι αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν στοιχεία από τους διευθυντές των σχολείων, «δημιουργώντας την αίσθηση αστυνόμευσης των σχολικών μονάδων». «Πρόκειται για απαράδεκτες πρακτικές», τονίζει η ΔΟΕ και προσθέτει: «Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη. Με την ανοχή της ευνοεί την καλλιέργεια της αντίληψης πως υπήρχε περίπτωση οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί να αυθαιρετούν σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών».

Η ΔΟΕ καλεί την κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι «δεν θα ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό αυθαιρεσίας που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων». Παράλληλα, καλεί την αστυνομική διεύθυνση Χίου να ζητήσει άμεσα συγγνώμη για τις πρακτικές της, τις οποίες χαρακτηρίζει «απαράδεκτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ