Η άνετη νίκη του Κ.Μητσοτάκη στο άτυπο «debate» του με τον Αλ.Τσίπρα

384

Μετα την άρση του lockdown, λόγω κορωνοιού η πολιτική ζωή του τόπου επέστρεψε στα γνωστά πολιτικά λημέρια της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως πολιτικός νέας κοπής, που ακούει τους ειδικούς. Δεν «εργαλειοποιεί» τις εκλογές, αλλά σηκώνει το κεφάλι και κοιτάζει μπροστά. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας γύρισε  στο τόπο του «εγκλήματος», στο Ζάππειο, στήνοντας  μια κακοστημένη παράσταση, που θύμιζε έντονα το ΣΥΡΙΖΑ του 2014…

Του Κώστα Πασίση

Το κυβερνητικό αφήγημα όπως το παρουσίασε ο Πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες και όχι μόνο στην τηλεοπτική συνέντευξη του στο STAR, λέει τα πράγματα όπως έχουν, χωρίς παραπλανητικό …μακιγιάζ και τα ψεύτικα φτιασίδια που θα απογοήτευαν τόσο τον  κόσμο των επιχειρήσεων όσο και της εργασίας.

Ο Μητσοτακης παραδέχθηκε ότι, θα υπάρξει ύφεση, αλλά όπως άφησε να διαφανεί η χώρα έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να τη διαχειριστεί αποτελεσματικά.

Φάνηκε ρεαλιστής και μίλησε σε πραγματική βάση. Θα γίνουν θυσίες απ όλους, αλλά η κυβέρνηση -είπε- εργάζεται για τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Αυτός είναι και ο πρώτος βασικός άξονας του κυβερνητικού σχεδίου του. Ενώ ο δεύτερος σχετίζεται με τη προσωρινότητα των θυσιών. Δηλαδή τα μέτρα έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, που δεν ξεπερνά το τρίμηνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε  ειλικρινής, όπως και προεκλογικά Δεν υποσχέθηκε …λαγούς με πετραχήλια για να γίνει αρεστός, με ένα εύπεπτο story, όπως γινόταν τις περασμένες δεκαετίες. Και ως Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε – παρα τις αντιξοότητες- ότι ισχύει στο ακέραιο το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα.

Το επιτελείο του Μαξίμου γνωρίζει  την πραγματικότητα στην κοινωνία. Οι δημοσκοπήσεις είναι αποκαλυπτικές αναφορικά  με  τις διαθέσεις της κοινής γνώμης. Δείχνουν ποιον εμπιστεύεται  να είναι στο τιμόνι της χώρας. Αλλά ταυτόχρονα και τι φοβάται ο κόσμος.

Στην προκειμένη περίπτωση οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για την πορεία της οικονομίας, έχοντας νωπές τις μνήμες από τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, που η φτώχεια και η ανεργία είχαν εκτοξευθεί στα ύψη.

Έτσι χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα στήριξης της μεσαίας τάξης και έκανε και ένα βήμα παραπάνω, δηλώνοντας ότι είναι ανοικτός σε τεκμηριωμένες προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Ο Τσίπρας πήγε …Ζάππειο

Υπο το βάρος των αρνητικών δημοσκοπήσεων, που έχουν δημιουργήσει  βαρύ κλίμα στην Κουμουνδούρου επειδή η διαφορά των 20 ποσοστιαίων μονάδων, δεν …καταπίνεται εύκολα, ο Αλέξης Τσίπρας, έστησε στο Ζάππειο μια …όμορφη φιέστα.

Παρουσίασε ένα πρόγραμμα, αλά Θεσσαλονίκης. Τότε που μαζί με τον πολιτικό συνέταιρο του, μοίραζαν ανέξοδο χρήμα από το …λεφτόδεντρο. Και όπως αποδείχθηκε το όλο πρόγραμμα ήταν φρούδες ελπίδες…

Χθες ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θύμισε τον παλιό εαυτό του, όταν βρισκόταν στην ίδια ακριβώς θέση και υποσχόταν 750 ευρώ κατώτατο μισθό για όλους και ως Πρωθυπουργός ουδέποτε το έκανε πράξη.

Ο κ. Τσίπρας παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» έδωσε έμφαση στην δημιουργία ενός εισοδήματος έκτακτης ανάγκης ώστε να αντιμετωπιστεί-όπως είπε – ο άμεσος κίνδυνος ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας να βρεθεί σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και περιθωριοποίησης. Ακριβώς ότι έλεγε και πριν από πέντε χρόνια. Καμία διαφορά, καμία έκπληξη και απόλυτα προβλέψιμος…

Ο Αλέξης Τσίπρας παρότι έχασε πανηγυρικά τις εκλογές, δεν πήρε κανένα μήνυμα από το λάο. Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Ανέξοδες υποσχέσεις, πλειοδοσία μέτρων, fake news, ψέματα,  πόλωση και διχασμό.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και χθες στο Ζάππειο. Επένδυσε στην ανασφάλεια του κόσμου και για άλλη μια φορά χάιδεψε -χαμογελώντας- τα αυτιά των πολιτών.

Μοίρασε χρήμα, που δεν διαχειρίζεται και είπε στον κόσμο αυτά που ήθελε να ακούσει ωραιοποιώντας την σκληρή πραγματικότητα, που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης.