today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Π.Χρηστίδης: Η κυβέρνηση να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού

O Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υποστήριξε ότι θα υπάρχει μείωση στα χρήματα που παίρνουν οι εργαζόμενοι τους επόμενους μήνες. «Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ το οποίο ανακοίνωσε ο κ. Βρούτσης, είναι ένα πρόγραμμα που οδηγεί σε μειώσεις μισθών, τουλάχιστον 20% και αυτό είναι πρόβλημα, γιατί μιλάμε για ανθρώπους που είναι, έτσι κι αλλιώς, χαμηλόμισθοι και οι οποίοι έχουν πληγεί ήδη σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κρίση», ανέφερε.

Ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε ότι υπουργοί σχεδόν παρακαλούν τις τράπεζες να προβούν σε ρυθμίσεις. «Κυβέρνηση είναι, πρέπει να πάρουν αποφάσεις τις οποίες οι τράπεζες θα κληθούν να υλοποιήσουν. Τρίτον, για τον τουρισμό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν μπορεί να λέμε ότι έχουμε μέτρα τα οποία επί της ουσίας αφορούν μόνο την πορτοκαλάδα και τον καφέ. Χρειάζονται γενναία μέτρα τα οποία να προστατεύουν τις επιχειρήσεις, ειδικά από την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επιχειρήσει να φτιάξει ένα ευρωπαϊκό υγειονομικό πρωτόκολλο και όλο αυτό το βάρος πέφτει στις χώρες και τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού, και σε αυτές περιλαμβάνεται και η εστίαση, και αυτό να γίνει με γενναίο τρόπο και όχι με αυτές τις ανακοινώσεις που έκαναν προχθές οι αρμόδιοι υπουργοί».

Ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει ήδη ενδιάμεσο πρόγραμμα για έξι μήνες ζωής για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία, έτσι ώστε σε αυτήν την ενδιάμεση περίοδο να ενισχυθούν όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και έχουν πληγεί από την κρίση. Είναι ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο δίνει για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στην εστίαση, στους αγρότες, πριν να είναι αργά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ