today-is-a-good-day
19 C
Athens

Π.Χρηστίδης: Τα τεστ και τα αντιδραστήρια άμεση προτεραιότητα

«Η Φώφη Γεννηματά βγήκε πολύ έγκαιρα, πριν μια εβδομάδα περίπου, και επισήμανε την σημασία των τεστ. Κάποιοι άνθρωποι που έχουν την οικονομική άνεση πήγαν σε έναν ιδιωτικό φορέα και έκαναν το τεστ, βρέθηκαν είτε θετικοί είτε αρνητικοί. Αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας από μας, πληρώνοντας 300 ή 350 ευρώ. Επομένως, το να μάθουμε ποιοι είναι κρούσματα και να αντιμετωπίσουμε την αλυσίδα επαφών τους, είναι το πιο σημαντικό ζήτημα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

Ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε πως αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τοποθετήθηκε και είπε ότι πρέπει πολύ γρήγορα να δούμε πώς θα βρούμε όσο το δυνατό περισσότερα τεστ. «Το Κίνημα Αλλαγής πριν τέσσερις μέρες στις προτάσεις που κατέθεσε έβαλε το θέμα για κατ’ οίκον τεστ, ώστε να μην πηγαίνουν οι πολίτες στα νοσοκομεία αλλά να πηγαίνουν ειδικά κλιμάκια σε σπίτια. Είναι αυτονόητο και,ναι,έτσι πρέπει να γίνει», συμπλήρωσε.

«Χρειάζεται η συμβολή και του ιδιωτικού τομέα και προφανώς πρέπει να προμηθευτεί η κυβέρνηση, κατά προτεραιότητα και τα αντιδραστήρια τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια υγεία και ο ΠΟΥ λέει πως πρέπει να δώσουμε έμφαση στα τεστ.

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι «το ΕΣΥ, ένας θεσμός που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, είναι εδώ για να απορροφήσει τους μεγάλους κραδασμούς. Πρέπει όμως να προστατεύσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας κι όλους όσους συνεχίζουν να εργάζονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ