today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Αυστηρές προϋποθέσεις από Apple και Google για την τεχνολογία εντοπισμού επαφών κρουσμάτων κορονοϊού

Αρχές σε 23 χώρες, σε πέντε ηπείρους, ζήτησαν πρόσβαση σε τεχνολογία εντοπισμού επαφών από την Apple και την Google, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τετάρτη, καθώς κυκλοφόρησαν την αρχική έκδοση του πολυαναμενόμενου συστήματός τους.

Η τεχνολογία των Apple-Google επιτρέπει στις κυβερνήσεις που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό, να δημοσιεύουν εφαρμογές για κινητές συσκευές τις επόμενες ημέρες, για τις οποίες οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα μπορούν να καταγράφουν αξιόπιστα χρήστες, που βρίσκονται σε φυσική εγγύτητα τουλάχιστον πέντε λεπτών. Ένας χρήστης που αργότερα θα βρεθεί θετικός στον κορονοϊό θα μπορέσει να ειδοποιήσει ο ίδιος, αυτόματα και ανώνυμα τις πρόσφατες επαφές.

Ορισμένες κυβερνήσεις έχουν επικροτήσει το σύστημα, το οποίο θα μπορούσε να τις βοηθήσει να δοκιμάσουν και να απομονώσουν περισσότερα πιθανά κρούσματα από ό,τι θα μπορούσαν κανονικά, βασιζόμενοι στη μνήμη των ασθενών και το αν αυτοί θα καταφέρουν να θυμηθούν όλες τις πρόσφατες επαφές τους.

Ωστόσο, άλλοι έχουν απογοητευτεί με τους κανόνες που έχουν θέσει η Apple και η Google, οι οποίοι περιορίζουν την ικανότητά τους να συλλέγουν την τοποθεσία των χρηστών, τους αριθμούς τηλεφώνου και άλλες λεπτομέρειες. Ορισμένες από αυτές τις αρχές αναπτύσσουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας τη δική τους τεχνολογία, για την οποία η Apple και η Google δήλωσαν ότι θα αντιμετωπίσει δυσλειτουργίες και θα εξαντλήσει τις μπαταρίες των συσκευών.

Η Apple και η Google απαγορεύουν στις αρχές να απαιτούν από τους κατοίκους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Οι εφαρμογές που παρακάμπτουν την τεχνολογία τους, έχουν μέχρι στιγμής περιορισμένη απήχηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ