today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Σε 39 ανήλθαν οι παραβάσεις για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας

Στη βεβαίωση 39 παραβάσεων για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, χθες, Κυριακή 10 Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού. Ειδικότερα, οι παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: 15 στην Αττική, 15 στη Θεσσαλονίκη, 4 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στην Ήπειρο και 1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 241 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 74 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 27 στην Κεντρική Μακεδονία, 18 στη Θεσσαλονίκη, 6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 στην Αττική, 5 στην Ήπειρο, 5 στη Θεσσαλία, 3 στη Στερεά Ελλάδα, 2 στο Βόρειο Αιγαίο, 2 στην Πελοπόννησο και 1 στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 741 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη Ελλάδα 603 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 583 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ